Почетна » Најбољи пријатељ пензионера: Сточић за кафу! Дизајнери кажу ово је сада тренд
Моја башта Вести

Најбољи пријатељ пензионера: Сточић за кафу! Дизајнери кажу ово је сада тренд

Тек неколико делова намештаја имају само једну улогу – да буду функционални. Сточић за кафу је центар нашег живота, а ми тога обично нисмо ни свесни. Налази се на најважнијем месту, одмах поред фотеље или кауча како би на њему одложили кафу, наочаре, књигу, даљински.

Сточића за кафу никада довољно, па уколико имате један, слободно бирајте нов. Ово су неки од најновијих трендова у уређењу дома када је реч о сточићу за кафу.

Камени сточић

Површина од камена делује умирујуће, јер овакав сточић изгледа поуздано, да са њега нитша неће пасти. У САД је тренд да је истим каменом облаже кухиња, трпезарисјки сто, острво у кухињи и сточић за кафу. Не морате то да радите, довољно је да одаберете боју камена која се слаже за наметајем.

Огледало

Уколико је соба у модерном стилу, зашто да не? Треба га чешће брисати, али одсјај ће бити прелеп.

Сточић попут отомана

Овакав сточић има две улоге – да се на њему седи или ставе новине, кафа, даљински. Да би се табуре претворио у сточић неопходно је имати и добар послужавник.
Палета

Све је популарније правити сто од палета, па ако имате мајстора у близини – урадите то. Ово је нарочито практично ако се на доњи део ставе точкићи и лако може да се помера по соби.

Рустичан

Дрво ће увек бити најбољи материјал за намештај. Уопсталом, дрвени сточић се слаже са свим осталим деловима намештаја.