Потребно је:
- 1кг празилука
- 800гр. кромпира
- Уље, со, бибер.
Тесто:
- 600гр. брашно
- кашичица шећера,
- 1,5 кашичица соли,
- 20гр. квасаца,
- јаје,
- кашичице масти,
- 250-300мл. воде.
- Премазати домачом свињском машћу, 2 жуманца, 1 кашика брашна.
- Потребна маст током целог рада је 300-350гр.
Припрема:
Прво направите фил тако што ћете исецкати празилук. Продинстајте празилук, па додајте рендан кромпир и першун и зачине. Све то пустите да се лепо укрчка, а онда направите коре за питу.
У брашно додајте квасац, со, маст и јаја па умешајте тесто. Тесто оставите да се одмори око 15 минута, а потом их поделите на јуфкице. Сваку јуфкицу развијте и премажите са машћу. Оставите их да надођу око 15 минута. Једну кору развуците на плех па је филујте, преко ње ставите другу кору па фил, па трећу кору, па фил, па четврту кору. Целу питу премажите са жуманцетом, брашном и машћу. Пеците око 45 минута на 200 степени целзијуса.