Почетна » Најмање 3 трудноће завршиле су се побачајем: Мрачне тајне Мерилин Монро
Моја прича Вести

Најмање 3 трудноће завршиле су се побачајем: Мрачне тајне Мерилин Монро

Славна глумица Мерилин Монро имала је чак три трудноће које су завршене побачајима, а тек касније откривено је да је имала ендометриозу.

О животу и смрти холивудске звезде Мерилин Монро снимљено је много филмова и серија, како документарних тако и играних. Њена смрт и данас је велика мистерија, а погребници су открили и како је изгледало њено тело након смрти.

Њен живот такође је био пун мистерија и чудних догађаја, а мало ко зна да је славна дива свој најпознатији и најуспешнији филм снимила док је била у другом стању, као и да је то била само једна од њених трудноћа.

Филм Плавуша имао је за циљ приказати низ епизода у животу Мерилин Монро, а које се заправо нису догодиле. „Плавуша“ се темељи на роману Џојс Керол Оутс из 1999, а проткан је измишљеним детаљима.

Студио је натерао на абортус?

Детаљ који је посебно изненадио јавност јесте наводни абортус Мерилин Монро, на који ју је у филму натерао филмски студио.

Међутим, према наводима бројних извора, не постоји ниједан доказ да је глумица икада намерно прекинула трудноћу, иако се зна да је била трудна више пута, најмање три.
Познато је да је глумица три пута била трудна током брака с драматургом Артуром Милером, који је трајао од 1956. до 1961. године. Према речима људи којису били блиски Мерилин, њене трудноће окончане су против њене воље због чега је она јако патила.

Наиме, прва трудноћа завршила се побачајем, док је већ наредне године Мерилин поново чекала бебу, али је имала ванматеричну трудноћу која са собом носи велики ризик, те плод није могао да опстане. Глумица је том приликом морала да одради киретажу.

 

Трећа трудноћа

Њена трећа труноћа догодила се 1958. године, а стомак се могао приметити и током снимања филма „Неки то воле вруће“. Међутим, ни та трудноћа није опстала, јер је глумица доживела побачај.

То је био трећи ударац за њу, а људи који су јој били блиски тврде да „није била своја“, те да јој је било веома тешко.

„Ја нисам имао проблем с Монроовом. Монроова је имала проблеме с Монроовом. Имала је проблеме сама са собом „, рекао је режисер Били Вајдер новинару Ентонију Самерсу.

Касније је откривен разлог

Тек касније откривено је да је славна глумица имала ендометриозу, обољење које карактерише раст слузнице (ендометријума) ван материце где се уобичајено налази. Болест је хронична и повезана са цикличним променама стероидних хормона.

Претпоставља се да је Мерилин због тога имала потешкоће са зачећем и одржањем трудноће, а 2008. америчка Национална медицинска библиотека објавила је извештај у којем наводи да је прослављена дива имала ендометриозу пре открића ефикасних хируршких захвата и адекватне медикаментне терапије и да је због тога појачано користила снажне аналгетике, средства за смирење и хипнотике.