Почетна » Највеће РИВАЛСТВО у високом друштву: Биле су најбогатије,мрзеле се из дна душе – умрле саме и напуштене!
Моја прича Вести

Највеће РИВАЛСТВО у високом друштву: Биле су најбогатије,мрзеле се из дна душе – умрле саме и напуштене!

Обе су рођене на Менхетну 1912. године са само недељу дана разлике.

Барбара Хатон и Дорис Дјук провеле су цели живот у ривалству. Барбара је била дебељушкаста наследница која је наследила огромно богатство са само пет година, када је њена мајка извршила самоубиство. Барбара ју је пронашла и то је на њу оставило неизбрисив траг. Барбара је након смрти своје мајке наследила 70 милиона долара, што би у данашње време била цифра од неколико милијарди долара.

Дорис, висока и незграпна девојка са ружном брадом, била је ћерка Америчког краља дувана – Џејмса Дјука. Када је он преминуо, 1925. године, рекавши јој како нема поверења ни у кога сем у њу на самртној постељи, оставио јој је у наследство невероватних 100 милиона долара.

Заједно су расле

Дорис и Барбара су се као девојчице виђале на разним окупљањима, чак би се могло рећи да су биле добре другарице. Добро су се разумеле, живеле су свака у свом златном кавезу, са тимом телохранитеља, послугом, дадиљама, окружене скупим колима и луксузним вилама….

Дебитовале су на истом балу.

Обе су биле предстваљене друштву у Њујорку на дебитанском балу 1930. године у јеку Светске економске кризе која је највише погодила Америку. Трошиле су новац невероватном брзином и често биле прозиване у јавности због тога, с обзиром да су Американци тих дана једва имали за хлеб.

Барбара Хатон, која је велики део свој живота била анорексична, трошила је много више новца од Дорис – куповала је имања и виле, коње и наравно накит. Давала је новац пријатељима и њиховим привесцима. Није била паметна као Дорис и често је називала своју супарницу „јефтином.“ Барбара је била та која је била позната по луксузу.

Шта радиш са Барбариим минђушама?

Једном приликом, познати глумац Ерол Флин је седео код Дорис у дневном боравку и запазио лустер шанделијер и нашалио се: „Дорис, шта радиш то са Барбариним минђушама?“

Ривалство је продавало новине

Развиле су, током година, интензивно ривалство, које су тадашњи новинари обожавали да искористе и тиме побољшају продају новина. Обе су биле увек на листама најбоље обучених жена на свету. Дорис је завидела Барбари на лепоти. Барбара је Дорис звала „јефтином и досадном“.

Једном приликом, Дорис је позвала Барбару да дође код ње да буде њен гост, у луксузној вили на Хавајима, а Барбара је одлучила да декорише њен ентеријер и то све да би јој доказала како ова нема укуса. Покуповала је најскупље слике и антиквитете, посебно оне из Јапана и Азије, зато што је то тада био статусни симбол богатих и оних који су знали шта је модерно. Када се Дорис вратила, била је бесна и избацила је Барбару из своје куће.

Оне су биле мета оних који су желели да се лако дочепају новца, тако да су обе имале прегршт љубавника који су их пратили од Хаваја до Холивуда и Француске ривијере.

Дорис се два пута удала

Дорис се удавала само два пута: Први пут за члана високог друштва који је био познат по томе да се удаје само због новца, Џејмса Кромвела, а други пут 1947. године за легендарног Доминиканског плејбоја Порфирија „Рубија“ Рубироза који је, како су кружиле приче, био веома обдарен.

Руби Рибироза је био обдарен

Брак је од самог почетка био лош. Само годину дана касније, пар се развео, а Дорис је покушала да извршио самоубиство. Да ли је у питању била неузвраћена љубав, или депресија за коју они који су је познавали, кажу да јесте. Руби је добио алиментацију (25.000 долара годишње док се поново не ожени), неколико прескупих аутомобила и вилу из 17. века у Паризу.

Барбара се удала четири пута

Барбара се удавала и разводила чак седам пута. Била је удата за барона, три принца, грофа, плејбоја, чак и Холивудског глумца -Керија Гранта. Новинари су их звали „Кеш и Кери“.

Једне Нове године, 1954. године, Дорис је била у Женеви када је прочитала у новинама наслов: Руби и Барбара Хатон су венчани! Пријатељ је покушао да је утеши, али Дорис, бесна, почела је да дивља и говори свашта о својој највећој супарници. Рекла је тада како је Барбара увек била љубоморна на њу и да је увек желела то што је она имала.

Барбара је свом новом супругу, који ју је при том варао са чувеном Холивудском глумицом Зазом Габор, поклонила чек од милион долара. Брак је трајао само 53 дана. Барбара му је такође поклонила плантаже кафе у Доминиканскох републици, коње, накит и споразумни чек који је износио невероватних тадашњих 2.500.000 долара.

Отимале су једна другој мужеве

У међувремену, Дорис је покушала да зграби Керија Гранта, Барбариног бившег супруга. У томе није успела, на њену жалост.

Касније, када се Дорис подмладила помоћу неколико пластичних операција, забављала се са младим џез музичарем Џоом Кастром,. Барбара га је једном чак и позвала и рекла без имало стида :“Даћу ти више него она. Када би био мој имао би симфонијски оркестар.“

Две мале богаташице нису говориле годинама након тога.

Једном, Дорис и Џо су налетеле на Барбару Хатон на Тахитију у једном ресторану. Седеле су једна наспрам друге. „Најбогатије Америчке наследнице“ написао је тада колумниста Леонард Лајонс, „Као Кина и Америка, свесне постојања оне друге али се претварају да се не препознају.“

До сада, Барбара је потрошила свој новац и била је зависна од дрога и алкохола. Дошло је чак до тога да није могла сама да се креће. Свуда су је помоћници носили, и како је и сама рекла, ја то могу да платим.

Обе су правиле скандале где год да су ишле, а таблоиди су их обожавали

Можда најтужнија прича у животу Дорис је та да је случајно убила колима свог декоратера, Едварда Тирела на свом имању. 1965. године, Тирел је изашао из кола да би отворио капију Дорис, а она је пијана уместо кочнице стисла гас и усмртила сиротог младића. Убила га је на лицу места. Платила је његовој породици 75.000 долара и тако избегла затворску казну. Новинари су се шалили и с тим и написали: “ Можда се Дорис није допао његов стил.“

Дорис је била ексцентрична

Дорис је постала све више ексцентрична како су године пролазиле. Дозвољавала је својим кућним љубимцима да врше нужду по прексупим персијским теписима, а познато је да је унајмила и приватног плесача да је забавља.

Барбара, скоро слепа у 66. години, преминула је сама и напуштена од срчаног удара 1979. године у пентхаусу Беверли Хилс хотела. Имала је само 3.500 долара на рачуну.1993. године, после компликација од пада, Дорис је у 81. години живота завршила у болници у Лос Анђелесу, одвојена од пријатеља,потпуно сама.Била је зависна од антидепресива, лекова против болова и таблета за спавање.

Преминула је 28. октобра 1993. године. Само неколико дана пре своје смрти, преправила је свој тестамент и оставила свом батлеру све што је остало од богатсва – 1.200.000 долара.

Дугачко ривалство је напокон било завршено.