Почетна » Највремешнијој робијашици у Србији су 83 године
Вести У жижи

Највремешнијој робијашици у Србији су 83 године

Од 298 осуђеница које казну служе у пожаревачком затвору за жене, њих 14 одсто је осуђено због убиства, а најстарија међу њима је Милица Тодоровић којој су 83 године.

Тодоровићева је осуђена због тешког убиства на 10 година затвора, јер је ножем 14 пута избола зета, односно мужа своје покојне сестре. Према подацима Управе за извршење кривичних санкција, казна Тодоровићевој истиче у новембру 2019. године.

Од укупног броја осуђеница, њих 287 је осуђено за кривична дела, а 12 прекршајно кажњено. Пет жена су стране држављанке, рекли су у Управи за извршење кривичних санкција Министарства правде за Танјуг.

Најтежа кривична дела за које ове жене служе казне јесу убиства, а најчешћа крађе, рекао је управик KПЗ за жене Радојица Шутовић. Напоменуо је да је све више жена које су осуђене због злоупотребе службеног положаја, односно злоупотреба великих новчаних износа.

Казнено-поправни завод за жене у Пожаревцу изграђен је 1874. године и једини је затвор за жене на територији Србије. У њему казне издржавају и малолетнице, односно све осуђене жене независно од висине изречене казне, врсте кривичног дела, места боравка, година старости или држављанства.