Почетна » Најздравији летњи ручак: Пастрмка из рерне
Исхрана Вести

Најздравији летњи ручак: Пастрмка из рерне

Потребно је:

  • 4 пастрмке
  • главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • шаргарепа
  • веза першуна
  • со
  • бибер у зрну
  • рузмарин
  • ловоров лист
  • лимун
  • маслиново уље
  • мало белог вина

Припрема:

Пастрмку очистите, посолите са обе стране и унутра, па мало засеците. Бели лук исеците на листиће, шаргарепу крупно нарендајте, першун исецкајте, па додајте маслиново уље и бибер. Помешајте и тиме пуните пастрмку. У добро науљен плех поређајте рибу, прелијте је маслиновим уљем, вином, додајте рузмарин, ловоров лист, па прекријте колутовима црног лука и танким кришкама лимуна. Пеците у рерни на 200 степени, повремено је преливајући масноћом из плеха. Пастрмка је готова кад порумени. Можете да је служите уз обарени кромпир са блитвом, спанаћ, пиринач…