Почетна » Направите гозбу: Гулаш са тараном (рецепт)
Исхрана Вести

Направите гозбу: Гулаш са тараном (рецепт)

Састојци:

  • 1 свињски филе
  • 2 црна лука
  • 2 ловорова листа
  • 1 шаргарепа
  • 1 чен белог лука
  • 1 децилитар црног вина
  • 1 кашикица алеве
  • со, бибер, зачини

Припрема:

Црни лук се очисти и исецка, а шаргарепа се очисти и наренда. Црни лук, шаргарепа и ситно исецкан чен белог лука се посоле и побибере, па издинстају. Свињски филе се очисти од жилица и исече на коцке, па убаци у издинстан црни лук. Када месо побели додају се суви зачини према жељи и укусу. Додаје се кашикица алеве паприке, два ловорова листа и чаша црног вина.

Када се месо издинста и гулаш је готов, у шољицу се кашикица измеша кашикица брашна са мало млека. Овим ће се гулаш згуснути, а може да се дода и кашикица кечапа. Нека се крчка још пет минута и гулаш је готов.

Тарана

Ова тестенина се прави изузетно једноставно, а може да се једе уз различите прилоге, па и једноставан сос од парадајза.

Састојци:

  • 1 јаје по особи
  • 100 грама брашна по особи
  • треница

Припрема:
Умеси се чврсто тесто од јајета и брашна. На радну површину се поспе брашно, узме јака треница и на најшире рупице се тре тесто. Будите пажљиви уколико треница није довољно оштра.

Тарана се скува тек када је гулаш готов. Кува се брзо, па када се тарана појави на површини извади се једна и проба. У тањир се прво сипа тарана, а одозго гулаш. Уз тарану се не једе кромпир, нити је потребан хлеб.