Почетна » Научили смо током пандемије да је ПРАЊЕ руку обавезно, а ево коју грешку правимо после тога
Здравље Поглед испод веђа

Научили смо током пандемије да је ПРАЊЕ руку обавезно, а ево коју грешку правимо после тога

Фото: Пиксабеј

Пандемија је стекла навику честог прања руку. Погледајте неке разлоге зашто је влажење руку једнако важно као и прање.

Свет након пандемије учинио је прање руку обавезним ритуалом неколико пута дневно за нас. Огромна популација света опседнута је прањем руку.

Колико год одржавали врхунску хигијену руку, морате узети у обзир и целокупно здравље коже која је стално отворено изложена ризику. Прање руку, наравно, убија све клице са њих, али такође чине да ваша кожа буде изузетно сува и да јој недостаје влаге због прекомерног прања.

Очигледно не можемо да зауставимо прање руку, посебно у време када је то преко потребно, али оно што можемо је да их навлажимо након прања како бисмо били сигурни да су добро хидрирани.

  • Влажење руку једнако је важно као и прање, јер хидратантност помаже у обнављању равнотеже влаге коже и одржава је гипком и хидрираном.
  • Без обзира у каквим временским условима живите, руке морате одржавати влажнима како бисте избегли избијање коже, осип, свраб и сувоц́у.
  • Хемикалије које се користе у сапуну не само да убијају клице, вец́ имају својства која могу да вам осуше руке када се често користе. Алкохоли и парабени могу садржати састојке који се користе у течности за прање руку коју користите, што може иритирати вашу кожу.
  • Влажење жедних руку не само да их хидрира вец́ их одржава свежим мирисом и меканим до следец́ег прања.

Када оперете било који део коже, поре се отворе и постоје шансе да се прљавштина поново накупља, па их влажење закључава поре са свим неопходним храњивим састојцима потребним за кожу.

Такође је пресудно да одаберете праву хидратантну крему за кожу, по могуц́ности без или са минималним хемикалијама и својствима чишц́ења.