Почетна » Научите 20 трикова врхунских кувара
Занимљивости Вести

Научите 20 трикова врхунских кувара

Да ли сте знали да салата добије лепши укус када у њу убаците мало ваниле?

Скупили смо на једно место савете познатих кувара. Испоштујте ове кораке и свако јело ће имати савршен укус:

  • Ако желите да додате лагане ноте белог лука у јело, али се плашите да не претерате са мирисом, пре него што ставите храну, тигањ истрљајте ченом белог лука.
  • Искусни кувари су пронашли достојну замену за пиво: ово пиће са соја сосом биће одлична маринада за месо, а мала количина тамног пива која се дода приликом гриловања поврћа учиниће га још укуснијим.
  • Ако претерате са количином соли док кувате супу, не очајавајте. Ставите малу количину неке житарице у газу и умочите је у супу. Док се кува, житарице ће апсорбовати сувишну со.
  • Како свињско месо не би било тврдо, посолите га тек на крају печења.
  • Да би се бели пиринач брже скувао, додајте неколико капи сирћета у воду.
  • Да се жуманце не би распало док сечете кувано јаје, умочите нож у хладну воду пре тога.
  • Да би супа била бистра, убаците коцку леда на крају кувања.
  • Да би млевено месо било укусније, изрендајте мало лука или кромпира у смесу.
  • Како бисте елиминисали горак укус патлиџана, исеците га, поспите сољу и оставите да одстоји неколико минута. Затим обавезно исперите поврће хладном водом.
  • Бадеми се лакше љуште ако их ставите у кипућу воду 3 минута, а затим у хладну воду.
  • Да бисте направили савршен крем од киселе павлаке, додајте сиров протеин прилоком мућења, који користе спортисти.
  • За бољи укус кафе убаците прстохват соли у њу пре кувања.
  • Премажите медом, коњаком или соком од шипка месо пре печења да бисте добили хрскаву корицу.
  • Да би месо било сочније у тигањ у коме печете додате кору од банане.
  • Уместо презли користите млевене орахе и јело ће имати бољи укус.
  • Охладите тањир у фрижидеру пре него што сервирате јело како би се брже охладило.
  • Кувано месо увек једите хладно, јер тако има боји укус.
  • Да би супа била укуснија, пре него што је склоните са рингле, додајте мало сока од шаргарепе.
  • Додавање ваниле у салату од поврћа изгледа чудно, али након тога је заиста укуснија.
  • Уместо сирћета, користите лимунов сок. Укус цитруса неће пореметити укус јела, а храна ће бити здравија.