Почетна » Не зна да чита, а поседује читаво богатство
Занимљивости Вести

Не зна да чита, а поседује читаво богатство

Фото: Принтскрин Јутјуб

Андреас Панаyиотоу је један од најбогатијих људи у Великој Британиј, а његово богатство се процењује на око 450 милиона евра.

Иако има гомилу новца, Анреас нажалост због дислексије, никада није научио да чита. Чак не уме да попуни ни најједноставнији образац. „Као дете сам давао све од себе да научим да читам, али печи су се само вртеле у мом мозгу“, признао је. Са 14 година одлучио је да напусти школу, али га то није нимало омело да данас поседује праву империју.

Андреас данас у свом власништву има три авиона, јахту и компанију. Рођен је на Кипру, бевио се боксом. Понекад Андреас има великих проблема с нападима нервозе када је потребно прочитати одређени саобраћајни знак током вожње. Његово пословно царство почело је да се гради док је још био момак. Прво је радио код оца,затим је наставио са куповином земљишта и градњом, а онда и продајом станова. Данас живи на велелепном имању у близини Лондона, а уверен је да ништа од тога не би стекао да се није морао борити са дислексијом.

Он додаје да је јако добро извежбао мозак за фотографско памћење, тако да има сјајну меморију, због чега је креативнији у решавању проблема, како у животу тако и у послу.