Почетна » Негативне мисли пре анализе могу да оборе резултате крви!
Занимљивости Фармацеут Здравље Вести

Негативне мисли пре анализе могу да оборе резултате крви!

Истраживачи имају доказе да је негативно расположење опасно и може да снизи имунитет човека!

У најновијим истраживањима дошло се до нових доказа који указују на то да често излагање негативним емоцијама може да има важан утицај на функционисање имуног система. То практично значи да константно излагање стресу, анксиозности и негативном расположењу може да нашкоди физичком здрављу у великој мери.

Научници Државног универзитета у Пенсилванији прикупили су податке за студију тако што су користили упитнике у којима су учесници бележили своја осећања у одређеном тренутку. Ове процене су се одвијале током две недеље и омогућиле су тиму да створи слику емоционалног профила учесника.
Научници су, такође проценили имуни одговор волонтера прикупљајући њихове узорке крви и тражећи маркере упале.

Тим истраживача приметио је да су особе које су током дужег периода осећале негативна расположења неколико пута дневно, обично имале више нивое биомаркера упале у крви. Научници су такође приметили да су узорци крви узети од учесника убрзо након што су доживели негативну емоцију, као што су туга или бес, имали више биомаркера упале у крви.

Доживљавање позитивног расположења, чак и на кратко време пре узимања узорака крви, било је повезано са нижим нивоима упале.

Узбуђени смо због ових открића и надамо се да ће то подстаћи додатна истраживања како би се разумела веза између емоција и упале, поручили су амерички научници.
Њихово откриће промовише нове психосоцијалне интервенције корисне за здравље, које помажу у прекиду циклуса који може довести до хроничне упала, инвалидност и разних других болести. n