Почетна » Нека замирише кућа на шуму; Сос од печурака (рецепт)
Исхрана Вести

Нека замирише кућа на шуму; Сос од печурака (рецепт)

Потребно је:

  • 1 кг буковача, вргања или шампињона
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашичице кима
  • 2 кашичице оригана
  • 50 г путера
  • 100 мл сувог белог вина
  • со, бибер
  • першун

Припрема:

На средњој температури у тигању загрејте путер, па додајте изгњечен бели лук, шампињоне исецкане на дебље листиће, оригано и ким. Посолите и побиберите по укусу. Нека се све динста отприлике 15 минута, па улијте вино. Оставите да се још динста, док вино не испари. Готов прилог од печурака пре служења поспите сецканим свежим или сувим першуном.