Почетна » Неким домаћицама су палачинке савршене, а тајна је у овој ТАЈНИ
Нутрициониста Вести

Неким домаћицама су палачинке савршене, а тајна је у овој ТАЈНИ

Савршене палачинке уз неколико малих савета.

Пожељно је да сви састојци неко време буду на собној температури, уместо да јаја и млеко директно из фрижидера убаците у посуду.

Важно је и да прво помешате суве састојке у једној чинији, а течне у другој.

Затим у оној у којој су течни направите удубљење кашиком, па ту убаците суве и промешајте кашиком или шпатулом. Чините то лагано, јер што се брашно више меша, то се тесто више разлива. Тигањ премажите маслацем и загрејте га на средњој температури, па тек кад убаците кап воде, а она прсне, разлијете смесу и почните да печете.