Почетна » Неколико начина како можете да искористите ТАЛОГ ОД КАФЕ
Занимљивости Вести

Неколико начина како можете да искористите ТАЛОГ ОД КАФЕ

Фото: Пиксабеј

Ако је она ваш омиљени јутарњи напитак, вероватно сте макар једном помислили да ли је могуће некако искористити и њен талог.

Откривамо вам невероватне начине употребе талога од кафе, због које ћете овај црни напитак заволети још више.

Пилинг за тело

Талог од кафе можете да употребите да направите луксузан пилинг за тело који ће вашу кожу учинити свиленкастом, глатком и сјајном. Све што вам је потребно је талог од кафе, 1/4 шоље маслиновог или кокосовог уља, као и прстохват изрендане корице лимуна. Ова смеса ће врло ефикасно уклонити са вашег тела све мртве ћелије коже, појачати проток крви у вашем телу и учинити вашу кожу затегнутијом.

Компост

Сав талог на дну попијене шоље кафе можете искористити како бисте направили компост за вашу башту. Талог од кафе је одличан начин да земљи за цвеће или оној у дворишу у којој је засађено поврће или воће дате састојке који требају биљкама за раст.

Раст и спречавање опадања косе

Ако ваша коса делује помало беживотно и добро би јој дошла ињекција „самопоуздања“, можете искористити талог од кафе у те сврхе. Потребно је да једноставно талог од кафе нанесете на теме главе и нежно умасирате кружним покретима руку. Кофеин из кафе подстиче раст косе и спречава њено опадање, а косу чини јаком и снажном.

Непрјатни мириси

Уместо соде бикарбоне која се традиционално користи за уклањање непријатних мириса, можете искористити посуду са талогом од кафе која ће уклонити све заостале мирисе из вашег фрижидера, гардеробера или судопере. Такође мирис белог лука или рибе са прстију такође можете уклонити талогом од кафе.