Почетна » Нешто ново: Купус пуњен орасима (рецепт)
Исхрана Вести

Нешто ново: Купус пуњен орасима (рецепт)

Састојци

  • купус
  • крупно сецкани ораси 200 г
  • дуња
  • љубичасти лук 2 главице
  • маслиново уље по потреби
  • со и бибер по укусу

За прелив:

маслиново уље 3 кашике
мед 1 кашичица
сенф 2 кашике
јабуково сирће 1 кашика
соја сос 1 кашика

Припрема:

Купус исеците попреко на кришке дебљине 1,5 цм. У плех обложен папиром за печење сложите кришке купуса, прелијте их маслиновим уљем, посолите и побиберите. Дуњу и љубичасти лук исеците на колутове и сложите око купуса. Ставите у рерну загрејану на 200 степени и пеците 15 минута.
Потом окрените кришке купуса, поспите сваку крупније сецканим орасима и вратите у рерну на још 15 минута. Помешајте састојке за прелив, извадите купус из рерне и сваку кришку прелијте припремљеним преливом.