Састојци
- купус
- крупно сецкани ораси 200 г
- дуња
- љубичасти лук 2 главице
- маслиново уље по потреби
- со и бибер по укусу
За прелив:
маслиново уље 3 кашике
мед 1 кашичица
сенф 2 кашике
јабуково сирће 1 кашика
соја сос 1 кашика
Припрема:
Купус исеците попреко на кришке дебљине 1,5 цм. У плех обложен папиром за печење сложите кришке купуса, прелијте их маслиновим уљем, посолите и побиберите. Дуњу и љубичасти лук исеците на колутове и сложите око купуса. Ставите у рерну загрејану на 200 степени и пеците 15 минута.
Потом окрените кришке купуса, поспите сваку крупније сецканим орасима и вратите у рерну на још 15 минута. Помешајте састојке за прелив, извадите купус из рерне и сваку кришку прелијте припремљеним преливом.