Почетна » Невероватно упозорење мачака: Нањушиле да газде имају рак и спасиле их
Занимљивости Вести

Невероватно упозорење мачака: Нањушиле да газде имају рак и спасиле их

Фото: Пиксабеј

Мачке су познате по својој равнодушности према ономе што се дешава око њих, зар не? Али да ли их заиста занима какве емоције доживљавају њихови власници и какво им је здравље?

Мачке осећају болест: мит или истина?

Да ли ове животиње имају неку врсту супермоћи? И како створење које уопште не може да разговара може да има тако важну вештину?

Увек кажемо да су мачке невероватне животиње. Они имају развијену духовност и они су, као ниједна друга животиња, повезани са мистичним светом. Поред тога, имају високо развијену екстрасензорну перцепцију, због чега верујемо у способност мачака да осете присуство болести, па чак и приступ смрти.

Ако би за доказивање ове вештине мачака био потребан само један аспект, рекли бисмо: они су усредсређени на садашњост. Да ли сте приметили да су мачке увек мирне и тихе? Ствар је у томе што су у трајном медитативном стању. Вероватно је управо неосјетљивост мачјег ума на све врсте дистракција оно што му даје могућност да се бави озбиљнијим стварима попут болести особе.

Њух је њихова супермоћ

Поред духовних и психичких способности, мачке имају још једну суперсилу: њух. Стога они лако утврђују појаву болести и појаву емоција и пре него што и сами сазнате за њих. Али како се тачно то догађа?

Наше тело се непрестано мења: ако је поремећно нормално функционисање људског тела, оно ослобађа супстанце које мачке могу да нањуше. Ево доброг разлога да верујете да мачке осећају присуство болести код људи.

Ако имате почетак прехладе или грипа, то ћете препознати ако мачка непрестано нервозно шета.

Мачка открила рак дојке

Занимљив случај догодио се са женом у Тенесију која је одлучила да оде на преглед након што јој је мачка скакала на једној дојци. Дијагноза је била – рак дојке. Захваљујући раној дијагнози и мачки, жена је спасена.

Без обзира да ли је то научно доказано или не, најбоље је слушати шта мачка покушава да каже. Запамтите, мачке су врло интелигентне животиње!