Почетна » Није касно за зимницу: Љутеница на руски начин (рецепт)
Исхрана Вести

Није касно за зимницу: Љутеница на руски начин (рецепт)

Састојци:

  • 4 црвене паприке
  • 4 љуте папричице
  • 2 главице белог лука
  • 250 мл воде
  • 250 мл уља
  • 1 кашичица соли
  • 70 г шећера
  • 2 кашике сирћета

Припрема:

Оперите, обришите и очистите паприке. Исеците на траке.

У плех ставите фолију, науљуте је и поређајте паприке. Прерите фолијом и пеците око пола сата на 200Ц.

Папричице оперите, очистите петељке и ситно исецкајте. Заједно са очишћеним белим луком ставите у блендер и уситните.
У шерпу сипајте уље, воду, со и шећер и ову смесу и на умереној ватри нека се кува уз мешање.

Када почне да ври кувајте још пар минута.

Паприку из рерне, ставите у теглу, па ставите смесу од љутих папричица. Затворите поклопац, па окрените теглу и нек се тако охлади.