Састојци:
- 4 црвене паприке
- 4 љуте папричице
- 2 главице белог лука
- 250 мл воде
- 250 мл уља
- 1 кашичица соли
- 70 г шећера
- 2 кашике сирћета
Припрема:
Оперите, обришите и очистите паприке. Исеците на траке.
У плех ставите фолију, науљуте је и поређајте паприке. Прерите фолијом и пеците око пола сата на 200Ц.
Папричице оперите, очистите петељке и ситно исецкајте. Заједно са очишћеним белим луком ставите у блендер и уситните.
У шерпу сипајте уље, воду, со и шећер и ову смесу и на умереној ватри нека се кува уз мешање.
Када почне да ври кувајте још пар минута.
Паприку из рерне, ставите у теглу, па ставите смесу од љутих папричица. Затворите поклопац, па окрените теглу и нек се тако охлади.