Почетна » Нико не верује да joj je 70 година
Занимљивости Вести из света

Нико не верује да joj je 70 година

Керолин Хартс je, веровали или не, 70 година, и има тело на коме би јој позавиделе дупло млађе жене. Ова Аустралијанка, мајка троје деце, одрекла се шећера пре 28 година након што је постала прави зависник од слаткиша. Скоро три деценије остала је истрајна у намери да живи здрав живот базиран на исхрани без шећера.

– Пре 28 година одрекла сам се шећера и било је врло тешко јер сам била зависник од њега. Сад видим да је то био један од главних разлога због којих сам успела да одржим овакав изглед и останем здрава – каже Керолин која тврди и да је позитивно размишљање битан фактор у свему.

Од свог стила живота успела је да направи успешан бизнис, али и да постане инспирација многима. Основала је фирму SweetLife, која се бави производњом хране без шећера и додатака исхрани, а пише и књиге и савете о храни.

– Многе жене мисле да је немогуће одржати одређену килажу и фигуру након 50. године живота. Истина је да се метаболизам успорава што сте старији, али то само значи да морате преузети контролу, трудити се мало више и правити здраве изборе – каже она.

Керолин верује да је посебно важно бити свестан коју врсту и коју количину хране једете. – Промишљање о намирницама које конзумирате битан је фактор, зато осетите сваки залогај и уживајте у њему. То ће вам помоћи да спорије једете и да се мање преједате. Кад једете без промишљања, то резултира непотребним дебљањем – објашњава Хартс. Поред тога, наводи да је битно спавати барем осам сати дневно, јер се током сна наше тело опоравља од стреса, а медитација и физичке вежбе такође доприносе њеном здрављу и изгледу.

– Осећам се најбоље кад сам у природи. Сваки дан проведем бар 30 минута у шетњи са својим псом. Бар три пута недељно вежбам јогу, а недавно сам опет почела да тренирам тенис – додаје Хартс.

Младолик изглед може да захвали и свакодневној бризи о својој кожи. Никад не иде на спавање, а да темељно не очисти лице. Сваки дан носи крему за сунчање и пази да нахрани кожу, поготово око очију.

– Будите срећни због успеха својих пријатеља, уживајте с њима. Не будите љубоморни, реч је о улудо утрошеним емоцијама које једино штете вама – поручила је Керолин читаоцима Дејли мејла.