Почетна » Нису пахуљице и воће: Ово је најздравији доручак на свету, показало истраживање
Нутрициониста Вести

Нису пахуљице и воће: Ово је најздравији доручак на свету, показало истраживање

Јаја су најздравија намирница коју можете ујутру припремити својој деци.

Кајгана или јаја на око утолиће глад, па су деца сита, готово до ручка. Осим тога, пуна су протеина, због којих неће у потрагу за додатним калоријама, већ око ручка.

Истраживања која су обухватила прехрамбене навике 48 малишана не старијих од 10 година, показала су како деца која ујутру једу јаја, за ручак унесу 70 калорија мање од оних који, на пример, доручкују овсену кашу.

Нутриционисте који су спроводили истраживање није изненадило то што су се баш јаја показала најбољим одабиром за доручак детета.

Оно што нису могли да објасне било је да се деца нису осећала ситијима, јер су јела јаја, а не, на пример млеко или гриз. Да јесу, то би објаснило зашто су јели мање за ручак.

„Очекивали смо како ће јести мање за ручак јер се осећају изразито ситима, будући да су појели доручак богат протеинима. Међутим, то није био случај“, рекла је нутриционистица Тања Крал.

Ово истраживање усмерено је на проналажење оних намирница које деци умањују осећај глади, истовремено помажући им да смање унос калорија.