Почетна » Нутрициониста открио: Ову намирницу никако немојте да једете за вечеру
Нутрициониста Вести

Нутрициониста открио: Ову намирницу никако немојте да једете за вечеру

Многи мисле да ће ако избаце вечеру брже и лакше да смршају, а у ствари је најбитнији одабир намирница.

„Не једи после 18“, „Избегавај вечеру“, „Најбоље је пред спавање да попијете само чашу воде…“, само су неки од савета везаних за вечеру које можемо да чујемо.
Дакле, „гладне вечери“ су нам загарантоване ако желимо да смршамо. Ипак, фитнес тренер и нутрициониста Алексеј Стољаров руши овај мит.

Не избегавајте вечеру, али…

Он тврди да не треба да избегавамо вечеру, већ је важно да водимо рачуна о намирницама које уносимо увече.

„Немојте да се плашите да једете пре спавања. Само запамтите: храна мора да буде добра. Уносите увече протеинску храну, а избегавајте угљене хидрате. Дозвољени су риба, пилетина и јаја“, тврди Алексеј и предлаже кајгану као одличан избор.

„Саветовао бих да направите омлет са беланцима и броколијем, боранијом или спанаћем. Тада неће да имае осећај тежине у стомаку пре спавања, а ујутру ћете се осећати сјајно“, тврди он и упозорава да свежи сир никако не једемо увече.

Млечни призводи увече?

„У сну у организму покрећу процеси опоравка. Посебно се производи соматропин, хормон раста. Делује на масне ћелије, мобилише их и тера да се разграђују. А свежи сир (као и сваки млечни производи због казеина који садрже) блокира инсулин, и успорава разлагање масних наслага. Због тога је боље заборавити на млечне производе ноћу“, рекао је Алексеј.

Сир је најбоље јести ујутру или поподне као ужину, а што се тиче количине, она не би требало да прелази дневну количину од 200 грама.