Почетна » Нутриционисти откривају: ПУТЕР вам може помоћи да смршате
Здравље Вести

Нутриционисти откривају: ПУТЕР вам може помоћи да смршате

Фото: Унплаш

Ево како путер помаже мршављење!

Вероватно нисте били свесни да путер може да вам помогне у мршављењу.

Нутриционисти често избегавају овај укусан намаз зато што садржи велики проценат масноће, али оно што многи не знају је да може да нам помогне да изгубимо сувишне килограме.

Нутриционисткиња Патриша Бенан, ауторка више хит књига о мршављењу, изјавила је да постоји једно једноставно правило уз које путер помаже мршављење.

Ако се путер једе у нормалним количинама, што не подразумева свакодневну конзумацију, путер може да помогне у мршављењу.

„Мало путера може да вам помогне да уносите храну која је здравија, као што је поврће. Морамо, наравно, да будемо опрезни са уносом јер је ипак врло масна намирница у питању, али мало путера на грилованом поврћу натераће нас да поједемо више поврћа“, објаснила је Патриша.

„Путер јелима не даје само диван укус и арому, већ и осећај у устима. Али имајте увек на уму чињеницу да је у питању млечна масноћа и да би порције требало контролисати. Путер садржи и калцијум, као и неколико супстанци које помажу смањивање шанси за настанак гојазности“, рекла је она том приликом.