Почетна » О нама

О нама

„Пензија“ је први и једини  магазин у Србији који се на свеобухватан и савремен начин бави искључиво популацијом 55+.

Наш магазин за бољи живот у трећем добу је модерног дизајна и покрива најшири спектар тема – од информација о остваривању права из области пензионог осигурања и социјалне заштите, аналитичких текстова о свакодневном животу сениора, до занимљивих репортажа, савета о доступним креативним радионицама и хобијима, приступачним путовањима, здрављу, исхрани и рекреацији.

Најбрже растућа група корисника интернета у Србији су грађани старији од 50 година. Србија спада међу најстарије нације у Европи.  Профил ове популације се убрзано мења. Све више исказују интересовање за савременом технологијом која им је приступачна и јефтинија од традицоионалних начина комуникације и информисања.

Kроз вишегодишње искуство рада у једином магазину “Пензија“ – намењеном искључиво овој популацији – потврђено је да нашим старијим грађанима недостаје приступачан интернет сајт који би их интерактивно повезао са стручњацима из области финансија, права, здравства, као и сегмехнтима из области културе и забаве, због чега је и направљен сајт penzija.org.

Рекли су о магазину „Пензија“

Међу најдражим гостима на нашем рођендану била су лица са насловних страна, изузетни људи из света уметности који су нас свесрдно подржали у првој години постојања.

 

Лепа Брена
Данас није једноставно опстати на тржишту, а ви сте нашли модус да се обратите и читаоцима у трећем добу. С Пензијом сте показали да никад није касно да се људи окупе, друже и радују

 

 

Маја Оџаклијевска 

Кад отворим магазин Пензија, одушеви ме велика количина пријатних текстова. Осим тога, постоје и текстови који су занимљиви не само онима који су у трећем добу. Најбоље од свега је што ту нема садржаја какав је у „жутаћима”. Такав часопис треба дуго да живи.

 

Гордана Стојићевић 

То није само магазин за разоноду за особе трећег доба. Унутра је много корисних информација из свих области живота. Желим да ваш магазин живи док је пензионера и оних који ће то постати. Значи, док је света. 

 

 

Драгана Катић 

Лепо је што магазин бележи јубилеј објављивањем 50. броја. До тога се дошло захваљујући онима који су у Пензију уложили много рада и онима који су је куповали на киосцима. Увек је било корисних информација које људима трећег доба побољшавају живот. Наставите. 

 

 

Мира Бањац 

У паузи снимања серијала „Пас лаје, ветар носи” имам мало времена, али хоћу да поздравим јубилеј Пензије. То је веома добар магазин, с корисним информацијама. Још је важније кад се узме у обзир да је генерација трећег доба често медијски занемарена.  

 

 

Власта Влаисављевић  

Мислим да је магазин Пензија, осим код читалаца, стекао и репутацију код оних што одлучују о људима из трећег доба. Молио бих да се покрене акција којом ће се пензионерима знатно умањити трошкови скупих прегледа, као што је на пример ултразвук. 

 


Тања Бошковић
 

Племенито је да постоји гласило које се брине о нашим правима. Магазин Пензија објављује праве информације које се тичу пензионера, а истовремено и теме које су занимљиве и другима. Пензија је потребна, и такав магазин мора да постоји. 

 

 

Маја Волк 

Поново изјављујем да ми се у Пензији допада све, осим назива. Поново предлажем да се преименујете и да се магазин назива Усавршавање младости. То значи да нема старења, да увек мора да се ради и учи. Живот подразумева блискост. Више учења и секса. 

 

 


Зафир Хаџиманов
 

У мојој професији нема пензије, постојиш док си креативан. Увек сам био неко ко стреми ка лепоти. Нажалост, долази до проблема медицинске природе, а тада је часопис Пензија пристојна утеха. Порука вашим читаоцима је једна моја песма – „Од љубов се не бега”. 

 

 

Мерима Његомир 

Млади људи би требало да читају лист као што је Пензија, да више разумеју људе у трећем добу, а људи трећег доба да добију подршку од оних који не мисле да с одласком у пензију престаје активни део живота. Желим вам срећу и успех.  

 

 

Бранка Петрић

Требало је да се овакав магазин појави и раније. Идеја да на насловним странама буду јавне личности ми се допада. Стално пристижу нови кандидати… Иначе, један од најлепших интервјуа који сам дала током моје дугогодишње каријере, објављен је управо на страницама вашег магазина.

 

 

Ева Рас

Магазин би требало да пише тако да брани пензионере. Ви се бавите разним занимљивим темама, али мислим да је ово најважније. Честитам вам рођендан и желим да дуго трајете. Донела сам корпицу белог лука да вас штити од урока.

 

 

Миња Субота

Судећи по оптимизму који зрачи из Пензије, имаће све већи тираж, све више задовољних читалаца. Ваша обавеза је да и даље убеђујете пензионере да буду активни и да раде. Иза сваког пензионера стоји један дуг животни век, велико искуство и вероватно због свега тога постоји и потреба за једном оваквом новином.

 

 

Рада Ђуричин

Mагазина Пензија је потребан и другима а не само пензионерима. Радујем се што сам се у првој години живота овако драгоценог часописа нашла на његовој насловној страни и што сам имала прилике да, као пензионерка, поручим нешто својој генерацији.

 

 

Вања Булић

Магазин Пензија пише онима којима се нико никада није обраћао. У другим часописима и новинама можемо пронаћи савете за пензионере, а сада имамо цео часопис посвећен искључиво њима. Заиста сам задовољан магазином и први пут као сарадник пишем за некога без оптерећења и без стреса. Пишем онако од срца, да се допадне мојим вршњацима и да препознају себе.

 

Бранко Милићевић Коцкица

Добро је да постоји часопис за 1.700.000 пензионера. И ја ћу га, обећавам, редовно читати ако икада будем пензионер. Заиста је занимљив, само што ја још увек много радим, па не стижем да читам шта бих желео, за разлику од срећних пензионера.

 

 

 Вера Чукић
О пензионерима се не води много рачуна, а кад је потребно да се помогне, они први дају. Познато је да немају чиме да услове решавање својих проблема те овакав магазин може да буде драгоцен да се укаже на потребе старијих грађана. Честитам вам педесети број!