Почетна » Очи ће угледати светлост
Здравље Савети стручњака Офтамолог

Очи ће угледати светлост

Кардиоваскуларни поремећаји, дијабетес, висок артеријски притисак и атеросклероза нужно остављају свој печат на здравље очију. Једна од најефикаснијих терапија је примена пептида добијених из очних ткива младих животиња.

 Од свих човекових чулних органа, према речима великог немачког лекара и физичара Хермана фон Хелмхолца, очи су одувек сматране највећим даром и чудесним делом стваралачке моћи природе. Заиста, вид је веома сложен стваралачки процес, комбинација рада сасвим различитих структура. Нервне ћелије и влакна, крвни и лимфни судови, везивно ткиво – стање ових и других компоненти процеса визуелне перцепције одређује нашу способност да видимо.

По природи ствари, проблеми на било којој етапи овог процеса, као и поремећаји у другим органима и системима органа, у извесној мери утичу на вид. На пример, кардиоваскуларни поремећаји, који су део процеса таквих болести као што су дијабетес мелитус, висок артеријски притисак и атеросклероза, нужно остављају свој печат на здравље очију, које често прве и највише страдају. Управо зато приступ у превенцији поремећаја вида, као и у решавању већ постојећих проблема, мора бити комплексан.

Пептиди помажу свакој ћелији

Руски Научно-производни центар ревитализације и здравља представља иновативне препарате чије дејство побољшава функције свих структура које учествују у процесу вида. Један од најефикаснијих производа је Визолутен. Овај препарат представља комплекс полипептидних фракција добијених из очних ткива младих животиња.

Визолутен обавља циљано и селективно дејство на ћелије мрежњаче, цилијарних мишића и вежњаче, нормализује њихове функције и метаболизам и регулише функцију анализатора вида. Препоручује се за нормализацију рада анализатора вида, отклањање акомодационог спазма, на раним стадијумима глаукома и катаракте, као и у случају васкуларних поремећаја изазваних повишеним крвним притиском и дијабетесом. Визолутен је такође препоручен у случају сужења видног поља, у комплексном лечењу дегенерације макуле и раслојавања мрежњаче, као и атрофије очног нерва.

Слично комплексно дејство на различите структуре ока има и Пептидни комплекс бр. 17 за анализатор вида, предвиђен за спољашњу употребу. Овај пептидни комплекс садржи пептиде крвних судова, мозга и очне јабучице. Може се користити у превенцији превременог старења, у случају васкуларних поремећаја различитог порекла, за отклањање акомодационог спазма, за обољења стакластог тела и друге поремећаје.

Обновимо нерве, заштитимо крвне судове

Познато је да су многи проблеми с видом узроковани васкуларним поремећајима. Управо зато ефикасно средство за нормализацију функције вида јесте препарат Вентфорт – комплекс пептидних фракција добијених из васкуларних ткива младих животиња. Издвојени пептиди имају селективно дејство на различите елементе васкуларног зида, нормализују метаболизам у ћелијама и регулишу функције васкуларног система.

Вид је процес који се састоји од примања и обраде добијених информација. Кључна улога у овим процесима припада нервном систему. Комплекс пептидних фракција Церлутен има селективно дејство на различите ћелије нервног ткива и мозга, нормализује метаболизам у ћелијама и регулише њихове функције.

Партнер у Србији је фирма ПЕПТИД – Н, која се налази у Београду на адреси Македонска 33. Посетите нас и будите здрави и дуговечни.

Извор: Руски Научно-производни центар ревитализације и здравља NPCRIZ