Почетна » Од јуна следе историјске промене! Од децембра свет више неће бити исти
Занимљивости Вести

Од јуна следе историјске промене! Од децембра свет више неће бити исти

Фото: Пекселс

Млад Месец представља почетак завршне фазе, рекапитулацију претходних дванаест месеци. Притом, Сунце и Месец ће бити у коњункцији са Венером и Нептуном – емоције ће испливати на површину. Може се појавити разочарање, туга, губитак, кривица и самосажаљење. Осећај да нас је напустила лична моћ. Ово је прилика да се освестимо, јер враћање на старо је чиста деструкција.

Живимо у времену драматичних промена. Кармички ресет мења историју света пред нашим очима. И најмањи повод довољан је да побуњене масе преплаве улице. Колико ће дуго владајућа структура одолевати иза добро утврђених зидова и затамњених стакала аутомобила, окружена телохранитељима? У страху, све више притискају новим репресивним мерама и крше људска права, јер одавно на другој страни не виде људе.

Када су пре неколико година астролози анализирали моћне аспекте који су обележили 2020, многи су предвиђали рат, јер за генерацију која сада живи, рат је нешто најгоре што може да се догоди. Можемо рећи да су „погодили“, јер ово што се дешава јесте рат. Овако изгледа рат новог доба.

Овде се не поставља питање да ли ће до промене доћи, јер је неизбежна, већ колико ће процес трајати. То зависи од нивоа колективне свести и спремности свакога од нас за индивидуалну револуцију. Дакле, ми смо на потезу. Људи су по природи инертнии, јер тај потез подразумева личну одговорност. Налазимо се у фази еволуције када треба да превазиђемо ограничења рационалног и успостављамо баланс са интуитивним. Сатурн има аналитичку и стратешку улогу.

Сатурн представља стари начин мишљења, прихватање правила структуре која долазе споља којих се чврсто држимо, јер дају осећај сигурности. Уран ће разбити ту структуру и донети ослобађање, јер све док смо залепљени за материјално нисмо слободни. То не значи да ће се наш живот распасти, само ће постати флексибилнији, лакши, проточнији, отворићемо се за нове и неочекиване ствари. Нећемо више губити енергију на очекивање резултата.

Јупитер и Сатурн су доминантна енергија 2021. и можемо је назвати „револуција“, јер представља класичан сукоб старог и новог, контроле и ослобађања, пПрироде су им суштински супротстављене.

Ове године Уран ступа на сцену. Његова симболика је Прометеј који је отео ватру боговима и дао људима. То је нова сила која долази издалека и разбија границе које је поставио Сатурн.

Судар ове две енергије није нимало пријатан, јер тера на покрет и доноси шокантне промене. У односу на 2020, када је наша акција била ограничена до крајњих граница издржљивости, сада ћемо имати нешто сасвим другачије и на први поглед „лакше“, јер ћемо морати да делујемо и предузимамо кораке, на личном и колективном плану.

Кључна реч је акција и она мора бити радикално другачија, било да се ради о појединцу или групи. Уран тражи од нас храброст, оригиналност и брзину деловања. Ако исти проблем покушавамо сто пута да решимо на исти начин, иако видимо да се ништа не мења, нешто није у реду са нама и морамо променити начин. Ако је пред нама зид од два метра, можемо ударати у њега главом у нади да ће пасти, а можда на крају схватимо да га је лако прескочити.