Почетна » Олакшајте пеглање овим стварима
Занимљивости Вести

Олакшајте пеглање овим стварима

Фото: Пиксабеј

Скоро да би свака жена волела да поседује чаробни штапић како би избегла пеглање гомиле веша, поготову после свих обавеза које је имала током дана.

1. Помоћу ФЕНА

Уколико је у питању нека лака гардероба која се и не гужва превише, лепо је поравњајте на равној подлози и приближавати ваздух из фена. Ако је у питању нешто што је прилично гужва, окачите га на офингер, онда прво мало пофајтајте комад одеће, а затим укључите фен. Ако се ради о класичној кошуљи која вам треба за посао, немате времена да прецизно пеглате пеглом, мало наквасите рукав, а затим гурните фен кроз њега и укључите га. 

2. Спреј против набора

У једну шољу воде сипајте пуну кашику, кашику ипо омекшивача. Све то пребаците у бочицу са распршивачем и нанесите на жељени комад одеће. Овај микс ће омекшати „боре“, а додатно ће побољшати мирис тканине.

3. Ролована одећа

Када будете испеглали одећу, поређајте један комад преко другог, а затим све комаде заједно замотајте у ролну. Ово је супер начин да сачувате мајице, панталоне, блузе са минималним наборима. Међутим, није тако унчиковито код класичних памучних кошуља на почетном слоју.

4. Коцке леда

Уколико имате код куће сушару за веш, пре него што је пустите да ради, убаците 3 до 4 коцке леда (може и више ако имате пуно одеће). Након 10 до 15 минута, у зависности од материјала, ствари ће бити исправљене или знатно мање гужваније него иначе, па чак и ако треба да укључите пеглу, пеглање ће трајати знатно краће.