Почетна » ОМЕКШИВАЧ за веш: Помоћи ће вам у овим кућним пословима
Занимљивости Вести

ОМЕКШИВАЧ за веш: Помоћи ће вам у овим кућним пословима

Фото: Пиксавеј

Блиставо очишћена кућа кроз коју се шири пријатан мирис сан је многих домаћица, али уз многе обавезе просто немамо довољно времена да се посветимо само кућним пословима.

Зато су савети за брже и лакше чишћење изузетно популарни, а највише волимо кад нам уштеде новац па не морамо да купујемо неке нове препарате.

Није тајна да међу свим кућним хемикалијама највише волимо омекшивач и да га углавном купујемо према мирису. Осећај чистоће који нас обузима кад простиремо или пегламо свеже опран веш је управо оно што стално прижељкујемо.

Зато уз ове савете можете себи да пружите исти осећај и у следећим ситуацијама.

1. Кад год мењате кесу за смеће

Многи не воле овај посао баш зато што их одбијају непријатни мириси. Међутим, ако уведете само једну малу промену, обавеза више неће бити тако тешка. На влажну марамицу каните мало омекшивача и кад убацујете нову кесу у канту, завуците и руб марамице.

Потрудите се да она стоји на даљем крају, оном коју ће већи број отпадака најмање закачити и затворите канту на уобичајен начин. Кад год је будете користили, мирис влажне марамице а нарочито омекшивача неутралисаће и нађачати друге, непријатне мирисе. И само затварање кесе – кад се буде напунила – биће мање неугодно.

2. Кад скидате флеке са оквира прозора и врата

На прозорима и вратима старије производње, нарочито собним вратима обојеним обичном фарбом, не препоручује се коришћење абразивних средстава. Зато је скидање флека мукотрпан посао па вам омекшивач и овде може добро доћи.

Направите раствор омекшивача и воде, напрскајте површину и оставите мало да одстоји. Избришите добро микрокрпом, а на најјаче флеке можете нанети и мало концентрованог омекшивача сунђером.

3. Кад чистите тепихе и простирке

Способност омекшивача да раствара прљавштину и даје прелеп мирис и мекоћу тканинама треба искористити и кад чистите тепихе. Направите раствор најобичнијег шампона или течног сапуна и воде па додајте мало омекшивача.

Истрљајте добро усисан тепих, оставите да се осуши па усисајте још једном. Уживаћете у чистоћи и предивном мирису!