Почетна » Отворена нова пословница „Дунав осигурања “ у Голупцу
Друштво и ми

Отворена нова пословница „Дунав осигурања “ у Голупцу

Компанија „Дунав осигурање“, у присуству великог броја званица, осигураника и грађана, отворила је 27. јула нову пословницу у Голупцу. Овај пословни простор реновиран је и опремљен по највишим стандардима, а његова функционалност биће у потпуности усмерена ка потребама локалне заједнице и грађана за осигурањем, рекао је приликом отварања Војкан Илић, директор Главне филијале „Дунав осигурања“ у Пожаревцу.

– Отварање нове пословнице Компаније „Дунав осигурање“ у Голупцу, на подручју ГФО Пожаревац, у складу је са стратешким опредељењем и посвећеношћу ширењу пословне мреже највеће националне осигуравајуће куће и јачању њене позиције у Браничевском округу. Настојимо да препознамо потребе наших клијената, што нам је посебно важно јер припадају свим тржишним сегментима, почев од индивидуалних осигураника – физичких лица, преко предузетника, малих и средњих предузећа, образовних, спортских и других организација, органа локалне самоуправе, па све до највећих националних компанија и система као што су ЕПС – „Термоелектране и копови Костолац“ и други – истакао је Илић у обраћању новинарима, пословним партнерима и пријатељима Компаније.
Поред новоотворене пословнице у Голупцу, мрежу Главне филијале „Дунав осигурања“ у Пожаревцу чине и пословни објекти у Пожаревцу, Костолцу, Петровцу, Жабарима, Малом Црнићу, Жагубици, Кучеву и Великом Градишту.
– Планирали смо да до краја ове године, али и у годинама које следе, побољшамо продају осигурања у Браничевском округу. Наш циљ је да надмашимо премију од 630 милиона динара која је на подручју ГФО Пожаревац остварена у 2017. години и да на тај начин дамо допринос укупним резулатима „Дунав осигурања“. Наша компанија синоним је за осигуравајућу делатност у Србији и тржишни лидер са учешћем од 26,8 одсто у укупној премији, и чак 33 процента у неживотним осигурањима. У претходној години продали смо готово 1.900.000 полиса и остварили премију већу од 200 милиона евра. Акционарима смо исплатили дивиденду по основу добити утврђене у финансијским извештајима Компаније за 2017. годину, а Република Србија, као највећи појединачни акционар добила је 510,34 милиона динара – нагласио је Илић.
Заменик председника општине Голубац Саша Марјановић изразио је задовољство због отварања пословнице Компаније „Дунав осигурање“ која је пријатељ и донатор општине Голубац. Подсетио је да је након поплава 2015. године „Дунав осигурање“ на разне начине помогло општини Голубац, а као једну од акција издвојио је изградњу новог вртића. Марјановић је нагласио да се у голубачкој општини кроз мере локалног развоја подстиче пољопривредна и сточарска производња и у том контексту изразио је наду да ће се у пројекат укључити и „Дунав осигурање“.

– Надам се да ћемо разговарати о најбољим решењима како би грађани могли максимално да искористе субвенције које им општина даје, али и да користе услуге наше националне осигуравајуће куће, а не сумњивих друштава која немају традицију – поручио је Марјановић.
Вршилац дужности Туристичке организације Голубац Милен Богојевић истакао је значај отварања пословнице „Дунав осигурање“ у Голупцу која ће сада бити још ближа грађанима, туристима и целој општини.
– Туризам је препознат као једна од кључних ставки у стратешком развоју општине Голубац и у том контексту присуство „Дунав осигурања“ је неопходно и корисно и за туризам и за целу опшину . истакао је Богојевић.
Нова пословница налази се на Голубачком тргу број 1, а биће отворена за клијенте од 8 до 16 сати сваког радног дана.