Почетна » Овај напитак смирује 5 најгорих стања: Први корак је кашикица куркуме
Фармацеут Вести

Овај напитак смирује 5 најгорих стања: Први корак је кашикица куркуме

Куркума је позната по својим анти-упалним и анти-канцерогеним деловањима.

Сматра се да вода са куркумом може да реши прегршт здравствених проблема. Још ако у њу додате и мало лимуна и меда, то ће бити пун погодак за превенцију и лечење!

Наиме, куркума и вода са куркумом имају јака анти-упална и анти-канцерогена деловања. Можда би чак могло да се каже да је топла вода од куркуме са лимуном и медом лек за све болести!

Држи дијабетес под контролом

Куркума значајно смањује отпорност на инсулин и спречава дијабетес типа 2. Ипак, пре употребе куркуме посаветујте се са својим лекаром, јер употреба неких јаких лекова у комбинацији са куркумом може да доведе до ниског шећера у крви или хипогликемије.
Противупална и антиоксидативна својства

Хронична упала озбиљно штети телесним ткивима. Куркумин, активна компонента куркуме, има снажно противупално дејство, које је некад и јаче од комерцијалних лекова против упала.

Због своје јаке антиоксидативне моћи, ефектно уклања штетне слободне радикале који оштећују ћелије у телу. Редовна употреба куркуме код реуматоидног артритиса пружа значајно олакшање од болова у зглобовима и смирује упалу зглобова.

Спречава болести срца

Бројна истраживања су показала да куркумин спречава накупљање наслага које зачепљују артерије и узрокују озбиљне здравствене проблеме, укључујући мождани и срчани удар.
Превенција рака

Овај невероватан зачин сматра се изузетно корисним за превенцију рака.

Рецепт за воду са куркумом

Састојци: пола лимуна, пола кашике куркуме, 250 мл топле воде, мало меда.

Припрема: Исцедите пола лимуна у чашу, додајте топлу воду и куркуму, па све добро измешајте. Засладите медом по свом укусу, али немојте претеривати.

Ознаке