Почетна » Ове биљке ће донети лепе мирисе свакој соби у вашем дому
Моја башта Вести

Ове биљке ће донети лепе мирисе свакој соби у вашем дому

Фото: Пиксабеј

Не морамо увек да посежемо за освеживачима већ дом можемо да оплеменимо биљкама које ће улепшати мирис куће.

Хоја

Такође названа воштана биљка или цвет порцелана, хоја има леп, слаткаст мирис. Њен мирис подсећа на чоколаду или ванилу. Не захтева много времена и труда, па је погодна и за почетник. Не воли директу сунчеву светлост, а важно је да земљу увек одржавамо влажном.

Геранијум

Код нас позната као Иглица. Ове биљке имају широк спектар мириса, па мамо оне који подсећају на лимун, чоколаду, руже, ђумбир и још много тога. Потребно им је пуно сунчеве светлости и влажне земље.

Јасмин

Препознатљив је по својим прелепим белим цветовима, а има и слаткаст мирис који је посебно приметан током ноћи Јасмин брже расте када је изложен сунчевој светлости, па га током лета повремено изнесите напоље или држите поред прозора који гледа на југ.

Гардениа

Гардениа је  једна од најмириснијих биљака са изразито цветним мирисом. Красе многе домовие. Биљка је прелепих белих цветова и изразито зелених листова. Потребна јој је умерена влага и пуно светлости.

Лаванда

Лаванда није тако честа собна биљка, али њено гајење у кући може да донесе много. Њено љубичасто цвеће даће посебну ноту елеганције сваком дому. Често се користи у ароматерапији и може да вам помогне да смањите стрес.