Почетна » Ове намирнице ублажавају бол
Здравље Вести

Ове намирнице ублажавају бол

Храна у највећој мери побољшава наше здравље, а знате ли да су се неке намирнице показале веома добре у ублажавању главобоља, болова у стомаку и болних упала?

Намирнице као лекови против болова

Маслиново уље

Истраживачи са Универзитета Пенсилванија открили су да маслоново уље има ензиме које садржи и ибупрофен, лек са антиупалним, аналгетичким и антисептичким ефектом. Ананас Бромелајн, ензим у ананасу, чини ананас воћем с највећим антиупалним ефектима. Студије су показале да особе које су јеле ананас, а патиле су од артритиса и осероартритиса, осећале су мање бола. Јабуке Ово популарно воће садржи антиупалне антиоксиданте који умањују упале у организму, као и бол.

Црна чоколада

Ево и лепих вести за чокохоличаре. Наиме, црна чоколада прпеуна је састојака који спречавају упале и смањују бол. Грожђе Ово воће има исте ензиме као аспирин, те је идеалан код ублажавања болова, а без бојазни да ћете изиритирати желудац.

Вишње

Вишње, као и друго црвено бобичасто воће, попут малина и јагода, имају антиупална својства. Црни и бели лук Поред тога што спречавају бројна обољења, ово поврће ублажава бол и јача имуни систем. Црни и зелени чај Захваљујући антиоксидантима, црни и зелени чај штити оштећење ћелија услед стања попут артритиса. Уз то, смањује и болове.