Почетна » Ове НАМИРНИЦЕ вратиће вашој кожи МЛАДАЛАЧКИ ИЗГЛЕД
У жижи

Ове НАМИРНИЦЕ вратиће вашој кожи МЛАДАЛАЧКИ ИЗГЛЕД

Знате ли да својој кожи врло једноставно можете подарити леп и здрав сјај? Све што вам је потребно је неколико промена у вашој прехрани.

Одређене намирнице су изузетно богате витаминима, минералима, антиоксидансима, амино-киселинама, ензимима и осталим нутријентима који су кључни за добро здравље. Ове намирнице садрже више нутријената по калорији и мањи број (или нимало) штетних својстава. Када је реч о вашој кожи, ово су намирнице које би свакако требали чешће да конзумирате.

Броколи

Ова врло здрава намирница једна је од најбогатијих намирница на свету, барем када је реч о нутријентима. Броколи садржи протеине, калцијум који је кључан за изградњу костију, влакна, витамине А, Ц и К, фитоестрогене и спојеве који поправљају оштећења мишићних ткива и органа настала старењем.

Боровница

Ове малене бобице права су бомба антиоксиданса који би могли успорити ефекте старења. Такође, богате су и састојцима који би могли ублажити упалне процесе.

Лосос

Лосос је један од најбогатијих извора омега-3 масних киселина, које помажу у снижавању холестерола, спречавају лепљење тромбоцита на зидове артерија, смањују упалне процесе, смањују ризик од можданог удара и спречавају срчане ударе. Лосос је такође богат протеинима, добар је извор гвожђа и не садржи велике количине живе.

Бадеми

Бадеми, ораси и пистаћи доказано снижавају нивое лошег холестерола. Баш попут броколиа, богати су врстом антиоксиданса за које се верује да играју кључну улогу у борби против слободних радикала. Такође, богати су влакнима, фитохемикалијама (које би вас могле заштитити од рака) и аргинином, за који се сматра да је претходник људског хормона раста.

Спанаћ

Спанаћ можда неће имати исти ефект на вас као што има на Попаја, али зато је одличан извор састојака који јачају ваш имунолошки систем и боре се против рака и слободних радикала.

Батат

Батат садржи огромну количину витамина А (који је врло погодан за вашу кожу и очи), моћних антиоксиданса и калијума, који помаже смањити штетне ефекте натријума на ваш крвни притисак и кости. Другим речима, батат је права бомба нутријената.