Почетна » Ови знакови указују да је нашем организму потребно више кретања
Здравље Вести

Ови знакови указују да је нашем организму потребно више кретања

Фото: Пиксабеј

Обратите пажњу на следеће знакове који би могли да укажу на то да се не крећемо довољно.

Већина ради посао на коме мора да седи или бар један део посла обавља седећи, а онда када одемо кући неретко поново седнемо. Колико је заправо важно да се крећемо? Неки знаци указују на то да је нашем организму потребан покрет:

Натчени капци

Седење задржава воду. Натечене очи појављују се због дужег задржавања у седећем положају. Једном када почнете да укључујете дуже активности у своју свакодневницу, натечене очи више неће бити проблем.

Проблеми са пробавом

Вежбање је важно за редовно пражњење црева. Ако већину времена проводите седећи, потребно је више времена да се храна креће кроз дебело црево. Редовно кретање побољшаће ефикасност вашег дигестивног тракта. Чак и једноставна петоминутна истезања неколико пута дневно могу да спрече затвор.

Боле вас колена

Покрет је тајна опуштања уских зглобова. Вежбањем можете да ублажите симптоме артритиса и остеоартритиса, посебно аеробне вежбе са малим утицајем. Редовним вежбањем мишићи јачају и постају флексибилнији.

Добијате жудњу за шећером

Физичка активност бори се са нашом жудњом за слаткишима. Појачава енергију и ослобађа хормон среће који ће успешно да нас ослободе жељом за слаткишима.