Почетна » Ово средство ће вас спасити мука – недељно брисање прашине постаће месечно
Моја башта Вести

Ово средство ће вас спасити мука – недељно брисање прашине постаће месечно

Уколико се ваш дом налази у близини индустријске зоне или у прометној улици сигурно вам прашина у дому представља проблем са којим се упорно срећете.

Међутим, поред тога што је ова појава иритантна, такође може да представи озбиљан проблем за здравље јер изазива алергијске реакције попут кијања и кашља. Управо из овог разлога пронашли смо савет на друштвеним мрежама који би могао да буде користан за све оне који би желели да се реше упорне прашине.

Бочица са прскалицом

Да бисте направили течну смесу коју ћете затим распоредити по крпи и брисати површине у својој кући потребна вам је пластична или стаклена бочица са затварачем у форми прскалице, како бисте имали и опцију да напрскате површине које ћете затим пребрисати крпом.

Намирнице за прављење средства за брисање површина

Обезбедите све потребне намирнице од којих ћете направити ваше средство за брисање прашине. Корисница друштвене мреже која се својим пратицима поделила овај савет тврди да скоро сигурно све ове намирнице имамо у својим домовима, те да неће бити неопходно да се обавља посебна набавка пре припреме средства.

Намирнице:

  • 2 чаше воде
  • ¼ чаше сирћета
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 3 капљице средства за прање судова
  • 3 капљице етеричног цитрусног уља

Прављење средства за брисање површина

У бочицу сипајте две чаше воде а затим им додајте ¼ сирћета, једну кашику маслиновог уља и три капљице било ког средства за ручно прање судова. Последњи корак односи се на додавање три капљице етеричног уља цитрусног порекла. Можете бирати између етеричног уља са мирисом поморанџе, лимна, лимете или грејпа, у зависности од тога који од ових мириса вам највише прија. Имајте у виду да ће тај мирис заправо послужити као здрав освеживач простора који ће у ваш дом унети дозу свежине.

Брисање површина

Постоје два начина на која можете употребити средство које сте направили. С обзиром да сте одабрали бочицу која већ има прскалицу, течност можете наносити директно на површине које желите да бришете, а затим је размазати памучном крпом или крпом израђеном од микрофибера. Други начин употребе течности за брисање површина подразумева наношење течности на крпу, те затим брисање жељених површина.
За који год начин примене да се одлучите – очекујте да ће ваш намештај и површине заблистати, а корисница друштвених мрежа од које смо преузели овај савет за одржавање дома тврди да неће бити неопходно да се бавите брисањем прашине 30 дана након примене ове методе.