Почетна » Ово су биле последње речи Елвира Прислија: Изговорио је једну реченицу и након ДВА сата је пронађен МРТАВ
Моја прича Вести

Ово су биле последње речи Елвира Прислија: Изговорио је једну реченицу и након ДВА сата је пронађен МРТАВ

Фото: Јутјуб

У периоду који је уследио после Елвисове смрти, Џинџер Алден је ретко говорила о својој вези са певачем. Неки детаљи о његовим последњим данима јавности су постали познати тек у великом интервјуу који је дала 2002.

Свет је тада сазнао како су изгледали последњи сати славног певача, које су му биле последње речи, али и како је изгледало живети са краљем рокенрола.

Последња Елвисова љубав

Када су се упознали Џинџер је имала 20, а Елвис 41 годину. Њена сестра била је Мис Тенесија и Пресли је позвао мисицу у свој дом. Она је повела и сестре, а када су се срели, Џинџер је била та која је очарала славног певача, пише Дејли мејл.

Ускоро је Елвис почео да обасипа Џинџер скупим поклонима. Она је била традиционална девојка која није подносила његову зависност од дроге, луд живот који је водио, а имала је и дечка у Мемфису. Ипак, он је наваљивао, а њена мајка – загрижени фан певача, сматрала је да је Пресли у најмању руку “добра прилика”.

И тако је ускоро цела Џинџерина породица носила бунде и возила скупе аутомобиле. Елвис је обећао да ће Џинџериној мајци купити и нову кућу, али га је у томе спречила изненадна смрт.

У мемоарима “Елвис и Џинџер” Алден се сећа првог пута када је са краљем водила љубав. Није јој скинуо веш, а на себи је оставио одећу. Није веровао да људи треба да виде једно друго када су наги док се не венчају. После секса, поклонио јој је дијамантску огрлицу и сат.

Елвис је запросио Џинџер после само три месеца познанства. Десило се то 26. јануара 1977. у његовом дому Грејсленд.

– Знала сам да га волим и да не могу да замислим живот без њега. Изгледало ми је као да га знам много дуже него само неколико месеци. Веровала сам да сам пронашла своју сродну душу. Наша веза је била толико интензивна као да је желео да сазнам све о њему за кратко време – сећа се Џинџер, а преноси Дејли мејл.

Елвис ју је запросио у купатилу. Клекнуо је и на руку јој ставио дијамантски прстен вредан 70.000 долара, направљен од дела његовог прстена.

– Моја рука се тресла када ме је повео у спаваћу собу. Подигао је моју шаку, погледао прстен и само рекао: “О, човече!” – сећа се Џинџер.

Мрачна страна краља рокенрола

У мемоарима, Џинџер открива и мрачнију страну краља рокенрола и тврди да ју је Елвис једном ударио. Имао је велики арсенал оружја у кући, и једне ноћи је пуцао у телевизор и телефон, бацио чинију сладоледа који је јео и ударио јој шамар, а све због тога што му је она рекла да не би требало толико да једе.

Викао је на њу, она је устала од стола. Устао је и он и ударио је.

– Нико не одлази од стола док ја не кажем – пише у мемоарима

После тога се извинио, а Џинџер се сећа да је то увек радио када је имао нападе посесивне агресије. То је можда и један од разлога због којих Џинџер никада није помишљала да га остави.

Наставили су заједнички живот, а Елвис је ретко излазио из куће. Стално је јео, а оброке су му доносили у кревет. Стално је био у пиџами. Није могао да заспи без таблета које му је давала медицинска сестра.

Џинџер је била сведок Елвисовог последњег тестамента. Ипак, она се у њему не помиње.

Девојка која није спасла краља

Управо је Џинџер била та која је 16. августа 1977. године у раним јутарњим сатима затекла Елвиса Прислија мртвог у купатилу.

– Идем у купатило да читам – рекао јој је неколико сати раније и ово су биле последње речи краља рокенрола.

Џинџер је остала у кревету и ускоро заспала. Када се, два сата касније пробудила, видела је да светло у купатилу и даље гори. Ушла је и затекла Елвиса на поду.

– Био је црвен у лицу и нисам могла да га пробудим. Нисам желела да прихватим да је мртав. Бог га никада не би узео тако младог – сећа се Џинџер.

Звала је помоћ и собар је дотрчао. Окренуо је Елвиса на леђа и дао му вештачко дисање. Ипак, самртни грч већ је почео.

Краљ рокенрола био је мртав.