Почетна » Оживљавање људи матичним ћелијама
Занимљивости Вести

Оживљавање људи матичним ћелијама

Враћање у живот терапијом матичним ћелијама могло би да почне да се спроводи у наредних неколико месеци.

Компанија „Биокварк“ из Филаделфије је открила да ће започети са експериментима у једној од држава латинске Америке, али нису желели да открију о којој држави је реч, преноси „Њујорк Пост“.

У већини држава да би неко био проглашен мртвим неопходно је да има потпуни и неповратни губитак можданих функција. Из ове компаније рекли су да су развили серију инјекција које могу да рестартују мозак и тако врате мртву особу у живот. Директор компаније Ира Пастор открио је да ће они пре експериментисања на људима третман да испробају на животињама.

У објављеним детаљима клиничког истраживања стоји да научници планирају да експериментишу са пацијентима старости између 15 и 65 година који су, због одређене повреде мозга, проглашени мождано мртвима. Планирају да користе магнетну резонанцу како би утврдили да ли мозак случајно не показује неке знаке живота пре него што се крене са експериментом који ће имати три фазе.

Прва фаза подразумева узимање матичних ћелија из крви тог пацијента пре него што му се убризгају назад у тело. Након тога пацијенту се убризгава доза пептида у кичмену мождину. На крају пацијент је подвргнут стимулацији нерава током 15 дана, а све време Студија неће да се спроводи ако се не добије писмена сагласност особе која је законски представник пацијента.