Почетна » месо

Ознака - месо

Нутрициониста Вести

Навалите на чоколаду, избаците црвено месо: Шта (не) једу дуговечни људи?

Колико год да обожавате чоколаду, понекад вам се чини да се никако не уклапа ваш режим мршављења. Међутим, истраживачи са Универзитета у Јужној Калифорнији прегледали су стотине студија о исхрани спроведених током последње деценије у потрази за оном која нуди најбоље шансе за...

Исхрана Вести

Правимо ове грешке када ПОХУЈЕМО ШНИЦЛЕ: Избегните их и биће још укусније

Савршене поховане шницле имају хрскаву корицу и добро печену, али сочну унутрашњост. Да бисте постигли такав укус, покушајте да избегнете следеће грешке. Месо извадите из фрижидера пола сата пре поховања па га обавезно просушите папирнатим убрусом пре стављања у јаје, брашно и...

Здравље Вести

Проверите да ли је месо у продавници свеже или покварено помоћу ТРИКА од пет секунди

Пре него што одлучите да у продавнице ставите месо у корпу, потребно вам је свега пет секунди да проверите његову свежину. Познато је да месо у продавнице стиже у разним облицима и да често ни не знамо колико дуго стоји тамо, како бисте препознали да ли је свеже и квалитетно...

Здравље Вести

Најбржи начин за одмрзавање меса: Не одлажите припрему ручка

Желите да припремите оброк са месом које се налази у замрзивачу? Сигурно да сте се и сами нашли у ситуацији да сте заборавили да извадите месо раније како би се одрмзло и било спремно за припрему. Постоји брзо решење. Брзо одмрзавање меса У оваквим ситуацијама можете да...

Исхрана Вести

Три трика за укусно и мекано месо: Додајте ово воће и поврће

Месо често не испадне како смо замишљали, али уз примену малих трикова сваки пут ће бити без грешке. Купили сте месо које на први поглед изгледа добро, међутим, након припреме постало је тврдо и тешко за жвакање, једном речју жилаво. Ако је одговор “да”, постоји...

Здравље Вести

Масна храна не штети срцу?

Храна богата холестеролом можда уопште није тако лоша У недавно објављеној књизи „Велико масно изненађење“ новинарке Нине Тејхолц наводи се да храна богата холестеролом можда уопште није тако лоша. Како наглашава, препоруке у вези са исхраном појавиле су се 1961. године и тврдња...

Здравље Вести

Димљено месо повећава ризик од опаких болести

Учестало конзумирање ових деликатеса озбиљно угрожава здравље Последње истраживање научника Института за истраживање рака у Шведској показало је да пршута, димљена шунка, сланина, кобасица и других месни производи повећавају ризик од настанка карцинома желуца. Учестало...

Здравље Вести

Научници пронашли “ЛЕК” ПРОТИВ СТАРЕЊА: Ова намирница игра главну улогу

Научници тврде да би одржавање здравог нивоа гвожђа у крви могло бити кључ за дужи живот Анализирали су генетске предиспозиције више од милион људи, како би утврдили, зашто тела неких људи старе различитом брзином. Њихови налази могу помоћи и убрзати развој лекова који ће помоћи...

Нутрициониста Вести

Ако брзо одмрзавате место уништићете га! Поштујте једноставно правило

Да бисте сачували хранљиве састојке у месу које је замрзнуто, требало би да поведете рачуна о начину на који га одмрзавате, јер је то од кључне важности. Акценат би требало да буде на што споријем процесу, па избегавајте да то радите тако што ћете месо “третирати”...

Здравље Исхрана

Шта једемо: какав је квалитет меса, млека и хране

По налогу Ветеринарске инспекције, прошле године је у Србији уништено готово 50 тона намирница животињског порекла! Храна је уклоњења због тога што јој је истекао рок употребе, због декларације на којој није било свих потребних података, као и због микробиолошке неисправности...

Сениор инфо мрежа

Оно што Европа баца, ми једемо

Магазин Пензија покренуо је пројекат „Интернет трећег доба“ који је намењен популацији 50+, односно активној и надолазећој популацији пензионера. У овиру овог пројекта представљамо вам онлајн водич „Исхрана у трећем добу“. Овог пута пишемо о опасностима које вребају од месних...

Занимљивости Здравље Нутрициониста Савети стручњака Исхрана Друштво и ми

Не знамо шта једемо

  Уколико сте љубитељи месних прерађевина, знајте да ћете у свој организам унети највише канцерогених адитива (Е250) уколико једете пилећа прса, паризер, зимску, сремску или чајну кобасицу. До ових резултата дошли су хрватски научници у великој студији о количини нитрита и...