Уколико нисте љубитељи меса, сјајна идеја вам долази из бакине кухиње. Можете направити пљескавице од поврћа. Потребно је: 1 мањи карфиол 2 јаја 2 кашике гриза 2 кашике брашна 1 изрендана шаргарепа 1 струк младог лука или мало празилука мало ренданог качкаваља 1/2 прашка за...
Ознака - ручак
Потребно је: 1 већа тиквица 200 гр киселе павлаке 1 кашика мајонеза 100 мл јогурта 100 гр. корнифлекса 2-3 јаја соли уљеЗа слатки део: 2 -3 веће зрелије брескве шећер у праху Припрема: Тиквице огулити, ако су младе није потребно и исећи на тање листиће.. Посолити да одстоји 10...
Потребно је:
600 гр кромпира
600 гр рибе
уље зачини за рибу
црвена паприка
бели лук у гранулам
со
мало кукурузног брашна и хлебног
Припрема:
Кромпир исећи на кругове, додати соли, паприку бели лик може се уваљати у кукурузно брашно и посути уљем и добо изједначити.
Потребно је: 200 гр брашна 1 већа тиквица 1/2 прашка за пециво 150 гр сира 1 мања шаргарепа 1 паприка 1 главица црног лука мало гранула белог лука бибера, соли, сувог зачина (по жељи) 1 јаје ( по жељи) сецкан першунов листПрипрема: Тиквицу изреднати па посолити да одстоји па...
Укућани ће их обожавати Потребно је: 8 кобасица 2 главице црвеног лука 2 црвене љуте папричице 1 флаша пива 1 кашика масти 1 кашика универзалног биљног зачинаПрипрема: Кобасице пропржите са свих страна на масти. Лук ситно исецкајте и ставите га у ватросталну посуду, па на њега...
Савршен ручак за целу породицу Потребно је: пола смрзнутог пилећег меса 1 главица црног лука 1 већи кромпир 1 кашичица белог лука грануле мало бибера 1 кашичица црвене млевене паприке 1 кашичица сувог зачина першунов лист по жељи 1 јаје Потребни састојци: Смрзнуто месо...
астојци: 2 кромпира 250 г пилећег филеа 1 паприка 1 млади лук 2 чена белог лука 2 јајета 150 мл павлаке за кување 1/2 парадајза тврди сир першунНачин прпреме: Кромпир, месо, паприку, млади и бели лук исецакајте ситно и ставите у земаљну посуду. Зачините по жељи. Затим додајте...
Уколико не знате шта бисте данас припремили својим најмилијима за ручак, из Бакине кухиње стиже рецепт који ће вас освојити на први залогај. Потребно је: пилеће бело месо 3-4 јаја 50 гр сусама 100 гр брашна 100 гр презли сувог зачина или соли може изгњечен бели лук уље за пржење...
Ускршња трпеза нису само обојена јаја, без чварака не дочекујте госте ако желите да испоштујете српску традицију. Шта спремити за три дана Ускрса? Јаја јесу најважнија, украсе ћемо купити, али шта спремити? Ево предлога за доручак, ручак и вечеру. Први мрсни ДОРУЧАК после поста...
Ако желите да спремите мало здравији ручак, ово је сјајна идеја за вас. Неће вам требати много састојака, а припремићете рибу на такав начин да ће вам сви тражити још, Састојци: 1/2 кг шарана 1 главица лука со сок од лимуна 1 јаје презле уље першунов листПрипрема: Шарана...
Черкеско пиле је класичан рецепт, који су смислили Черкези, народ са кавкаских планина, а усвојен је од стране царске османске кухиње Ово „царско јело“ се обично припрема као главно јело, али врло је згодно да се служи као пређело или као мезе.Черкеско пиле је...
Богат ручак с пилетином је готов брзо, јефтин је и заиста савршеног укуса. Састојци: – пилећи филе – 500 гр – павлака за кување – 1л – супа од печурака – 2 кесице Припрема: Исецкајте пилетину и поређајте у ватросталну чинију, затим једноставно поспите са супом...
Пилећа крилца на Бакин начин постаће један од сталних породичних рецепата. Идеалан прилог уз ова феноменална крилца су наравно кромпирићи, зато засуците рукаве и припремите овај идеалан ручак, нек замирише цела кућа. Потребно је: 1 кг пилећих крилаца 1 кашика соја соса 1...
Фото: Пиксабеј
Да ли сте се икада запитали зашто становници Србије у највећем броју случајева рибу на трпези имају само у дане поста? Према последњим подацима, по потрошњи рибе са свега седам килограма годишње, три пута смо испод просека ЕУ. Једемо је мање и од држава у окружењу. Оваква слика...