Почетна » Папири на столу одају лењост, а хаос у орману? За празник средите кућу!
Занимљивости Вести

Папири на столу одају лењост, а хаос у орману? За празник средите кућу!

Када некоме први пут уђете у кућу, можете много да откријете о њему. А шта о тој особи говори неред у простору у којем живи?

Кренимо од ормана. Неуредан гардеробер указује на то да сте носталгични, да маштате о временима када сте били млађи, мршавији, срећнији… Можда вас одређени одевни предмет подсећа на период када сте све желели и могли. Али да бисте уживали у садашњем тренутку, оставите прошлост иза себе и уведите ред у свој живот. Ствари које нисте обукли шест месеци, а сигурни сте да их нећете носити, поклоните неком.

Ако вам је сто увек прекривен хрпом папира, то значи да не желите да се покренете. Стручњаци кажу да на тај начин избегавате да се суочите са проблемима или одуговлачите са важним животним променама. Постоје ствари и ситуације које једноставно не можете да избегнете, зато је најбоље да се са њима одмах суочите и решите их. Крените од распремања стола и бацања непотребних папира.

Појединим људима је и аутомобил често у нереду, па на седишта и у гепек стављају све што им дође под руку. То је показатељ да не умеју да поставе границе и допуштају људима и стварима да се уселе у сваки део њиховог живота, чак и тамо где им није место. Неред у аутомобилу је неретко знак да се осећате преоптерећено, то би требало да буде ваш лични простор, а не место за одлагање свега и свачега.

Таван и подрум такође многима служе као место за одлагање непотребних ствари и скупљање прашине. Помисао да нешто баце може изазвати осећај кривице и издаје, што с временом постаје емоционални терет. Дакле, сачувајте драге успомене, а непотребних ствари решите се што пре.