Почетна » Папуцаки, грчка папучица је веома укусна (рецепт)
Исхрана Вести

Папуцаки, грчка папучица је веома укусна (рецепт)

Састојци

  • 4 мања плава патлиџана
  • 400 г млевеног јунећег меса (или ако више волите мешаног)
  • 2 парадајза
  • 1 главица црног лука
  • 50 г фета сира
  • качкаваљ који се топи око 200 грама
  • першун
  • оригано
  • 1 кашика наренданог пармезана
  • маслиново уље по потреби
  • со по укусу

Припрема

Патлиџане преполовити на пола, издубити месо које ћете исецкати на коцкце. Издубљене патлиџане наређајте у тепсију и премажите уљем. Пеците око 15 минута и након тога их оставите да се охладе.

На средњој температури загрејте мало уља, додајте лук, месо, насецкани патлиџан, со и мешајте 5 до 10 минута. Додајте насецкани парадајз и оставите да се крчка још 3-4 минута. Додајте першун и оригано. Скините с ватре. Фета сир измрвите, додајте и добро измијешајте. Добивеном смесом напуните патлиџане, поспите пармезаном. Пеците док не добију златну боју, око 30 минута на 200 Ц. Поклопите сваку половину патлиџана једним листићем качкаваља. Вратите у пећ још 1-2 мин да се сир запече.

Ознаке