Почетна » Паштета од пилеће џигерице
Исхрана

Паштета од пилеће џигерице

Намирнице

350 г пилеће џигерице, 2 јајета, 5 кашика павлаке, 2 струка влашца, 50 г маслаца, 1/2-1 кашика коњака, со, бибер

Припрема

Џигерице очистите и преполовите. На маслацу динстајте ситно сецкан влашац 1-2 минута, додајте џигерицу и наставите с динстањем још 5 минута. Посолите, побиберите, прелијте коњаком и склоните с ватре. Изблендирајте јаја и џигерицу, умешајте павлаку и зачините по укусу. Масу преручите у ватросталну посуду, поклопите је, па је ставите у неку већу, наливену врелом водом, или у плех с минимум 2 цм вреле воде и пеците на 150 степени око пола сата. Паштету служите добро расхлађену, уз тост и киселе краставчиће.

ИНФО: Потапање једне посуде у другу с водом и такво печење у рерни назива се парно купатило. Најчешће се користи за старинске пудинге (и слане и слатке), паштете као што је ова, и осетљиве, кремасте колаче.