Почетна » Пензионера одале плаћене убице
Занимљивости Вести из света

Пензионера одале плаћене убице

Пензионер из Енглеске Дејвид Харис (68) једва je чекао да се отараси своје богате жене, оболеле од рака, и да настави живот с литванском проститутком, али су га у томе спречили они које је ангажовао да је убију.

Младу љубавницу је упознао у борделу, а план су осујетиле необично савесне плаћене убице упозоривши жртву, па затим полицију. Харис је оптужен да је понудио тројици убица до 250.000 фунти (295.000 евра) да убију ТВ сценаристу Хејзел Алинсон како би он наследио њену имовину, уључујући кућу вредну близу милион евра, преноси британски Телеграф. Тако би окончао 30-годишњи брак и подмирио дугове које је направио обасипајући поклонима Литванку Угне Чекавичиуте.

Први „помоћник“ ког је ангажовао решио је да упозори болесну жену на опасност која јој вреба, док је други отишао директно у полицију. Трећег у стварности није било зато што се полицајац представио као убица како би скупио доказе против Дејвида. Иако је ухваћен на делу, он је негирао оптужбе тврдећи да је истраживао за роман који пише, а колико су узнемиравајући били његови захтеви сведочи и преписка преко телефона.

– Моја супруга треба да иде у болницу како би јој одстранили јајнике, тако да је ово можда најбоља опција – написао је Харис у поруци, тражећи да се посао обави већ сутрадан.

На суђењу, које би требало да траје три недеље, тужилац је представио мотиве и начин размишљања монструма, закључивши да се, по њему, оптужени стварно заљубио у младу девојку.


Пензија