Почетна » Пензионерка из Ваљева опљачкала три апотеке
Занимљивости Вести

Пензионерка из Ваљева опљачкала три апотеке

Пензионерка и домаћица Г. М. (60) „наоружана“ пластичним пиштољем успела је у два наврата да опљачка апотеку из великог ланца фирме Вега у ширем центру Ваљева, на углу Кнез Михаилове и Синђелићеве улице! То јој није било довољно, па је користећи плашљивац похарала и приватну апотеку на Јадру, у граду на Колубари. Из објеката је укупно однела око 52.000 динара.

Како пишу Вечерње новости, жена у зрелим годинама покушала је да опљачка и две мењачнице у Ваљеву, али јој радници нису дали новац, чак су је – отерали! У апотеке и мењачнице банула би маскирана марамом и наочарима за сунце, те огрнута шалом. У запослене у апотекама уперила би пиштољ и уз претње их приморала да јој предају новац из пазара.

– Очигледно, у пљачку је ишла смишљено, маскирана, користећи пластични пиштољ и тражећи од радница да јој дају сав новац. Ипак, иако је сматрала да ће успети да сакрије идентитет, очигледно није била довољно добро маскирана, па је полиција убрзо успела да је открије и ухапси – каже извор Новости.

Раднице једне од опљачканих апотека кажу да нико није ни помишљао да је та жена у ствари разбојник.

– Деловала је као свака друга муштерија која је дошла по лек – кажу апотекарке које су инсистирале на анонимности. – Уместо да тражи лек, или извади рецепт, потегла би пиштољ који је деловао као да је прави. Били смо запрепашћени кад смо сазнали да је она после извесног времена покушала да опљачка и неколико мењачница у Ваљеву.

Међутим, раднике у мењачници није успела да уплаши. Наводно, они су је хладнокрвно отерали напоље и све пријавили полицији. У саопштењу Полицијске управе у Ваљеву наводи се да је Г. М. након привођења предата основном тужиоцу. На предлог тужилаштва судија за претходни поступак одредио јој је притвор до 30 дана.