Почетна » Пет идеалних намирница за вечеру: Њих можете јести пред спавање без гриже савести, а могу помоћи и код НЕСАНИЦЕ
Здравље Вести

Пет идеалних намирница за вечеру: Њих можете јести пред спавање без гриже савести, а могу помоћи и код НЕСАНИЦЕ

Фото: Пекселс

Два до три сата пред спавање, многи препоручују да не уносите ништа од хране. Међутим, уколико сте гладни и не желите да заспите празног стомака, ове намирнице можете да конзумирате без гриже савести.

За вечеру је најпаметније изабрати нискокалоричну храну и то минимум сат времена пред спавање. а посебно треба да дате предност и изаберете храну која садржи аминокиселину триптофан. Такве намирнице се не „лепе“ за стомак, а могу помоћи и да лакше заспите. И овде треба припазити на количину коју уносимо.

1. Кефир

Овај производ садржи калцијум који се боље апсорбује током вечерњих сати, као и корисне бактерије које су добре за варење. Нема пуно калорија, а потребно је да изаберете онај који садржи 1-1.5% млечне масти.

2. Ћуреће месо

Још једна добра опција за вечеру. И ова намирница садржи мало калорија и протеине које дају осећај ситости, а важни су и за добар метаболизам. Трудите се да не претерујете са количином и да не уносите више од 80 грама.

3. Бадеми

Ови орашасти плодови садрже магнезијум који делује умирујуће на нервни систем. Али, бадеми садрже доста калорија, те ни са њима не треба претеривати.

4. Јабуке

Пред спавање су печене јабуке боља опција од свежих. Нискокалоричне су и дају осећај ситости.

5. Трешње

Сјајан извор поменутог триптофана, а помажу и да се лакше успавате. МЕђутим, ово воће садржи доста шећера, те не треба појести више од пар плодова.