Конзумирање ових пет природних намирница имаће вишеструке користи за ваш организам.
У време светске пандемије корона вируса почели смо више да ценимо наше здравље и водимо рачуна о храни коју конзумирано, врсти намирница и све више се окрећемо природи и органским производима. Медији у Индији преносе савете њихове традиционалне медицине и саветују на којих пет намирница се слободно можемо ослонити ако желимо да имамо јак имунитет, заштитимо наше тело од различитих болести и коначно – продужимо наш живот.
Бели лук
Активни састојци у белом луку могу смањити крвни притисак, холестерол, а делотворан је и код болова у телу и прехладе. Најбоље је да се конзумира у свежем, сировом стању, а препоручује се да поједете два чена белог лука сваки дан на празан желудац.
Јабуке
Ово воће богато је влакнима и водом па смањује ниво холестерола и може смањити ризик од развоја срчаних болести. Јабуке можете користити и за припрему десерта и бројних других јела, а можете их јести и сирове. Оне садрже и полифеноле па су одличне и за дијабетечаре.
Кељ
Кељ спада у породицу купуса, а богат је разним хранљивим састојцима. Ова намирница садржи велике количине витамина, калцијума, влакана и антиоксиданса, а уз то је и један од најбољих извора витамина К. Осим тога, кељ је одличан за особе које имају срчаних проблема. Кељ можете коритити за салате, супе или га можете јести сировог.
Куркума
Куркума је позната по својим антиупалиним својствима, а има и бројне друге здравствене предности па је добра за особе које имају проблема са крвним притиском и холестеролом. Такође, ова намирница увелика успорава процес старења.
Зелени чај
Зелени чај је један од најздравијих напитака који садржи бројне хранљиве састојке и има низ здравствених предности ако се редовно конзумира. Такође, овај чај помаже и у мршављењу и убрзава метаболизам.