Почетна » Пет разлога зашто треба да пијемо соду бикарбону
Здравље Вести

Пет разлога зашто треба да пијемо соду бикарбону

Фото: Пекселс

Сода бикарбона је веома једноставан препарат – садржи само натријум бикарбонат. Натријум бикарбонат је база која регаује када дође у контакт са киселином. Реакција производи угљен-диоксид.

Натријум бикарбонат је природна супстанца која се налази у живим бићима. Задатак соде бикарбоне је да одржи ниво ПХ вредности тамо где треба одржати живот. Због тога се сода бикарбона користи као терапија за многе болести: 5 разлога да почнете да пијете соду бикарбону У чашу воде размутите кашичицу соде бикарбоне и ту течност попијте.

Ово је стари лек који се користи за ублажавање симптома: артритиса пробавне сметње инфекције горушицу.

1. Сода бикарбона је антацид

Због тога што је антацид, сода бикарбона неутралише киселину у желуцу. Она ће ублажити жгаравицу, а поспешује и подригивање које ће желудац ослободити гаса и надутости.

2. Сода бикарбона обезбеђује телу идеалну ПР вредност

Иако је киселина потребна да се храна вари, ипак превише кисела средина у вашем телу може да доведе од озбиљних болести као што су артритис, остеопороза и рак. Стога је ту сода бикарбона која телу враћа идеалну ПХ вредност, тј. базира тело и спречава развој озбиљних болести.

3. Сода бикарбона смањује упалу

Упала зглобова узрокује бол и стања као што су гихт (мокраћна киселина се накупља у урину, крви и ткивима). Ову упалу сода бикарбона одлично решава.

4. Олакшава инфекције уринарног тракта Осим што треба да пијете много воде и чаја од бруснице, сода бикарбона ће помоћи да излечите инфекције уринарног тракта. Она редукује киселину у урину. Ако сте склони инфекцијама, пијте соду бикарбону размућену у води.

5. Даје телу енергију Ако напроно вежбате, доћи ће до накупљања млечне киселине у мишићима, а то узрокује бол и умор. Да бисте телу дали енергију у 4 чаше воде помешајте четвртину кашичице соде бикарбоне, 1 кашичицу морске соли и 2 кашике меда, и једну кашику сока од лимуна. Пијте ову течност током дана. Вода с лимуном је ништа према овом рецепту: За 12 дана скида све сало са стомака и чисти цело тело од отрова!