Почетна » Пет саксијских биљака које можете да посадите и – заборавите
Моја башта Вести

Пет саксијских биљака које можете да посадите и – заборавите

Јесен је време када вам највише недостаје зеленило, али постоје биљке које на савршен начин могу да освеже атмосферу просторија.

Биљке су идеалан украсни елемент за све вас који свом личном простору желите дати свеже ноте и зелене додире. Ако размишљате о томе како ћете их одржавати током јесени и зиме, не брините јер смо за вас у галерији издвојили најлепше биљке пузавице које не захтевају посебну негу.

Пузавице не захтевају посебну негу

Идеалне биљке за мрачне просторе:

Папрат

Зелена, посебна и издржљива током времена, папрат је један од најидеалнијих избора који може стајати као украс у вашем простору. Припада тропским биљкама и зато најбоље расте у топлом и влажном окружењу. Можда нећ цветати, али то га не лишава импресивног изгледа.

Бршљан

Бршљану није потребна посебна нега, због чега је идеална биљка пузавица за ваш дом. Где год да га поставите, он ће понудити посебан додир вашим просторима, чак и без посебне бриге о њему. То је потпуно сигуран избор који може задржати интензивну зелену нијансу, чак, и без много заливања. Такође је савршен елемент за уређење вашег купатила.

Биљке које воле светло:

Филадендрон

Филадендрон припада породици пузавица и када га сретнемо у природи можемо видети његове гране и лишће како се шире на тлу или обмотавају око стабљика. Код куће може раширити своје гране из висеће саксије, док више воли светло место, али без много сунца. Такође воли влагу па му је потребно заливање 2-3 пута недељно.

Златна пузавица

То је класична и релативно „лака“ биљка за одржавање. Одговара јој умерено светло, док јој је потребно заливање сваке недеље, 1-2 пута. У ствари, може да издржи прилично мрачно окружење, у поређењу са другим собним биљкама, и брзо расте, све док су јој гране правилно посечене.

Сенецио

Можда најпосебнија на овој листи. То је прелепа биљка која много личи на грашак и идеална је за собе са високим плафонима, али јој је потребна посебна пажња. Воли много светлости, али не директну, па је немојте постављати испред прозора где сунчеви зраци продиру директно. Заливање је потребно само једном у две до три недеље.