Потребно:
- екстра девичанско маслиново уље
- тесто за пицу (домаће или куповно)
- 2 кашике киселог крема (цреме фраицхе)
- чен белог лука
- кашика пармезана
- 115г руколе
- ½ шоље чери парадајза
- сок од пола лимуна
- со и бибер
- пахуљице црвене паприке
Припрема:
Загрејати рерну до 250 степени. Премазати тигањ од ливеног гвожђа маслиновим уљем. Тесто за пицу ставити у тигањ и врховима прстију га лагано повући ка ивицама. У мањој посуди помешати кисели крем и бели лук. Нанети микс на тесто изостављајући мазање по ободу. Након тога посути пармезан и ставити тигањ на шпорет да се кора запече, око 3 минута.
Пребацити затим тигањ у рерну и пећи док сир не крене да се топи, око 15 минута. Извадити након тога и оставити да се охлади око 5 минута. У међувремену у већој посуди помешати руколу и чери парадајз са лимуновим соком и 1 кашиком маслиновог уља. Зачинити по укусу бибером и сољу.
Непосредно пре сервирања преко пице ставити салату. Посути све додатно пармезаном и пахуљицама црвене паприке.