Почетна » Пица из тигања (рецепт)
Исхрана Вести

Пица из тигања (рецепт)

Потребно:

  • екстра девичанско маслиново уље
  • тесто за пицу (домаће или куповно)
  • 2 кашике киселог крема (цреме фраицхе)
  • чен белог лука
  • кашика пармезана
  • 115г руколе
  • ½ шоље чери парадајза
  • сок од пола лимуна
  • со и бибер
  • пахуљице црвене паприке

Припрема:

Загрејати рерну до 250 степени. Премазати тигањ од ливеног гвожђа маслиновим уљем. Тесто за пицу ставити у тигањ и врховима прстију га лагано повући ка ивицама. У мањој посуди помешати кисели крем и бели лук. Нанети микс на тесто изостављајући мазање по ободу. Након тога посути пармезан и ставити тигањ на шпорет да се кора запече, око 3 минута.

Пребацити затим тигањ у рерну и пећи док сир не крене да се топи, око 15 минута. Извадити након тога и оставити да се охлади око 5 минута. У међувремену у већој посуди помешати руколу и чери парадајз са лимуновим соком и 1 кашиком маслиновог уља. Зачинити по укусу бибером и сољу.

Непосредно пре сервирања преко пице ставити салату. Посути све додатно пармезаном и пахуљицама црвене паприке.