Састојци:
- 1 кг бундеве
- 500 гр танких кора
- 20 кашика шећера ( може по укусу, али испод 20 кашика је премало – ми иначе не једемо преслатко )
- 1оо мл уља
- 100 мл воде
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Бундеву изрендати, па додати шећер. Измешати и оставити да одстоји 10 минута. Бундева ће пустити сок, али не цедите га, тим соком мажете коре. Поделите затим коре на 4 дела. Рерну укључити да се загреје на 220 степени.
Уљем премазати плех. Узети један део кора, код мене је то 4 коре. Премазати прву са уљем, танко четкицом, па ставити другу и намазати са водом, па трећу комбинујући мало уља и мало воде.
Када ставите четврту ја њу не премазујте јер узимате четвртину смесе са бундевом и мало сока што је бундева пустила.
Фил од бундеве нанесете на 2/3 коре, али на ужој страни, па тако и умотам.
Тако радите сва четири ролатића са бундевом и послажите иху плех, премажите уљем и водом и ставите да се пече на 200 степени 5 минута, па смањите на 180 да се испече до краја.
Охладити бундевару и посути са шећером у праху и послужити.