Почетна » Победите бол у зглобовима
Физиотерапеут Здравље Савети стручњака

Победите бол у зглобовима

 

Замислите шта би било да немамо зглобове? Схватате ли колико су зглобови важни? Многи потпуно пренебрегавају чињеницу да би без њих кретање било немогуће, а многи ни не слуте колико физичког оптерећења подносе током живота. Убрзани темпо живота, неправилна или неизбалансирана исхрана, поремећаји метаболизма и рада унутрашњих органа, па године… Све то умногоме утиче на постепену дегенерацију ткива у зглобовима.

Бол у зглобовима и мишићима може се појавити изненада. Могући узроци активације рецептора за бол су хипотермија, повреде, неуралгија, артритис, артроза и многи други спољашњи и унутрашњи фактори. У тим тренуцима циркулација крви знатно се погоршава, јављају се едеми који притискају нервне завршетке и делимично се умањује способност кретања. У случају настанка бола најпре треба уклонити мишићну блокаду, односно повратити нормалну циркулацију крви и обезбедити мишићима довољну прехрану.

Крем-балсам Хондромикс има опуштајући ефекат, обнавља циркулацију, ублажава отоке који притискају нервне завршетке, а зглобовима враћа покретљивост и осећај лакоће. Компоненте овог балсама нежно и пажљиво ублажавају спазам периартикуларних мишића који се јавља услед запаљенских процеса, елиминишу бол, побољшавају локалну циркулацију, прехрану зглоба и трофику периартикуларних ткива.

Пептиди хрскавице, добијени из хрскавичавог и коштаног ткива младих животиња, заједно с пептидима крвних судова, имају комплексно регенеративно дејство, знатно побољшавају рад локомоторног система и нормализују рад васкуларног система. Управо по томе препарат Хондромикс је јединствен, по свом вишестраном позитивном дејству на човеково здравље.

Већина препарата намењених зглобовима у случају артритиса или артрозе уклањају само бол који је последица скривених узрока. Сложићете се, то није лечење, зато што ће се бол и дегенерација наставити и јављати изнова и изнова. Геропротектор Хондромикс спаја особине заштитног средства и средства за лечење и, што је најважније, делује на узроке обољења. Хондромикс не помаже само у регенерацији ткива која су већ захваћена пропадањем, већ спречава распад молекула колагена, једне од главних компоненти хрскавичавог ткива.

Састав

У састав геропротектора Хондромикс улазе екстракти босвелије (тамјановог дрвета) и грожђаних коштица. Босвелија помаже у случају артритиса и артрозе, неутрализујући ферменте који разарају везивна ткива. Осим тога, она спречава избацивање из организма неких структурних компоненти хрскавице. Деградација хрскавичавог ткива се зауставља и започиње процес регенерације. Грожђане коштице имају снажно антиоксидативно дејство, ојачавају зидове крвних судова, нормализују ниво колагена, и тиме у великој мери помажу у случају артритиса, артрозе и других обољења зглобова.

Употреба

Хондромикс, крем-балсам за зглобове и мишиће наноси се на чисту кожу проблематичних зглобова и мишића, два до три пута дневно. Мажите лагано кружним покретима док кожа потпуно не упије. Компоненте креме благо греју, потпомажу продирање активних компоненти до подручја захваћеног упалом, побољшавају локалну циркулацију и ублажавају осећај нелагодности у подручју зглобова.