Почетна » Побољшајте сексуални живот
Занимљивости Здравље Вести

Побољшајте сексуални живот

 

Према саветима лекара, сексолога, психолога и нутрициониста пробудићете страст у спаваћој соби уколико се будете придржавали неколико једноставних савета

 

Претходна година обиловала је истраживањима која су нам пружила потпуно нове увиде у сексуалност, а уколико сте их пропустили, за вас смо пронашли најважније савете уколико желите да „зачините“ љубавни живот.

  • Ако имамо секс барем једанпут недељно – срећнији смо

Истраживачи су открили да је потребно да водимо љубав само једном недељно како би били срећнији. С друге стране, више секса неће нас учинити срећнијима, али ће нас све мање од тога засигурно учинити мање задовољним.

  • Порнографија нас чини бољим љубавницима

Истраживање научника универзитета Конкордија и UCLA у Лос Анђелесу, показала су да  би уколико желимо да побољшамо сексуални живот требало да гледамо порнографију. Како су објаснили, порнографија може да помогне мушкарцима када је реч о потенцији.

  • Добар сан важан је за женски либидо

Уколико ваша партнерка не спава довољно, време је да јој предложите да на конак одлази раније, јер је добар сан у тесној вези са сексуалном жељом код дама. Студија Мичиген универзитета показала је да су жене које раније иду у кревет наредног дана заинтересованије за секс.

  • Вежбање нас чини бољим у кревету

Резултати истраживања које је спровела Сидар-Синај болница у Лос Анђелесу открили су да мушкарци који редовно вежбају имају мање проблема са еректилним и сексуалним здрављем од оних који физичку активност заобилазе у широком луку. У ком год да сте добу, нека ваша новогодишња одлука буде да почнете да се рекреирате. Ваша дама биће вам захвална.

  • Мушкарци, ако оперете судове имаћете више секса

Ово је дефинитивно вредно разматрања, јер научници тврде да уколико помажете својој лепшој половини у обављању кућних послова – чешће ћете водити љубав. Петогодишња студија Алберта универзитета открила је да мушкарци који деле кућне послове имају више секса од оних који то не чине. Слободно избаците ђубре и усисајте стан, јер ћете бити награђени. Бар тако кажу истраживачи.

  • Исхрана чини чуда за сексуални живот

Половина средовечних мушкараца пати од еректилне дисфункције, а решење проблема не мора увек бити мала плава пилула, тврде нутриционисти. Мушкарци који конзумирају храну богату флавоноидима имају знатно мање шансе да се суоче с неуспехом у кревету, показало је истраживање објављено у америчком научном магазину посвећеном здравој исхрани. Флавоноиде претежно садрже јагоде, боровнице, црвено вино, јабуке, крушке и цитрусно воће. У студији је учествовало 25.000 мушкараца, а анализирани су подаци од 1986. године до данас. Око 36 одсто мушкараца пријавило је проблеме са постизањем ерекције, а истраживачи с Харварда и Универзитета Источне Англије у Великој Британији установили су да су мушкарци који су конзумирали највеће количине флавоноида имали девет до 11 одсто мање шансе за јављање еректилне дисфункције у односу на мушкарце који су најмање у свој организам уносили флавоноиде. Водећи стручњак Един Касиди препоручује унос неколико порција ових намирница недељно, а њихово благотворно дејство на сексуални живот додатно појачава бављење физичким активностима које поспешују проток крви кроз организам.

Да ли сте знали да данашња омладина има мање секса од својих родитеља? Судећи према налазима студије објављене у журналу „Архиве сексуалног понашања“, новије генерације у просеку имају три сексуална партнера мање од својих родитеља, иако су отвореније за сексуалне односе пре брака и промискуитетно понашање. С друге стране, њихова упознатост са свим ризицима које секс носи је на знатно вишем нивоу.